mobiel1
mobiel2
mobiel3
mobiel4
mobiel5
mobiel6
sliderklein1
Spelen
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein2
Zingen
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein3
Actief
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein4
Knus
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein5
Ontmoeten
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein6
Creatief
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!

Programma 2016

Het programmaboekje is af! Het is hier te downloaden: http://pikafestival.nivon.nl/programmaboekje/

Alle tijden kun je zien in de app, te zien op deze pagina: http://pikafestival.nivon.nl/programmatijden/

Programmering

Laat zien en laat je horen!
Dit jaar hebben we een heuze pop-up tent gereserveerd voor acts en bijdragen van alle bezoekers. Hier kun jij je kunsten laten zien. Verras ons en jezelf en maak een stukje PiKa! Reserveer de pop-up tent tijdens het festival zelf door je naam of het schoolbord te plaatsen.

Cabaratier Fabian Fanciscus (rectificatie)

Fabian Franciscus beheerst de gave om zijn storm aan onnavolgbare en onbegrijpelijke chaos zeer grappig te verwoorden op het podium. Slecht en ongeconcentreerd in het leven buiten het podium, maar eenmaal op de planken een van de meest talentvolle en interessante cabaretiers van dit moment. Hij was finalist op het Griffioen Zuidplein festival won de Comedy Slam, waarna hij in Nederland en België de finalistentour speelde. Daarnaast heeft Fabian in de grotere comedy clubs van Berlijn, Stockholm, Londen en New York gespeeld. Zoals o.a. in The Comedy Store, de bakermat van de Angelsaksisch comedy. In Oktober 2013 heeft Fabian het Leeuwarder Cabaret Festival gewonnen. Dit seizoen speelt hij zijn avondvullende voorstelling VLAFEEST in de theaters. ‘VLAFEEST’ ‘VLAFEEST’ is een verhaal over een recente reünie van de middelbare schoolklas, de huidige generatie Y. De hoge verwachtingen waarmee generatie Y is opgegroeid in de jaren 90, toen de economie aan het boomen was en alles haalbaar leek en het verschil met de realiteit van nu. Een weerwoord op de sluimerende, soms gratuite kritiek die deze discrepantie lijkt aan te trekken.

Over hoe Fabian simultaan twee verschillende studies heeft gestudeerd aan de Universiteit, maar nu werkloos is. Dat zijn vriendin, van Pakistaanse komaf, ook Universiteit heeft gedaan en nu werkt bij de Rabobank, in de ‘dealing room’, als schoonmaakster… Overigens DE plek waar de financiële crisis is ontstaan. Dat zij overigens wel als allochtoon wordt gezien maar Fabian niet, terwijl zijn vader in Indonesië is geboren. Dat hij, mede daardoor, een van de zeer zeldzame flamboyante autisten is.  Owja, en vergeet vooral de VLA niet. Zie fabianfranciscus.nl

Breaking Days is een coverband uit de Leidse regio, opgericht in 2005. Na enige wijzigingen in de bezetting staan alle ‘poppetjes’ nu op de juiste plaats. Dit leidt tot een band bestaande uit vier gedreven mensen met hart voor de muziek die zij spelen.

Breaking Days is een pop/rock band en spreekt daarmee een zeer breed publiek aan. De heren van Breaking Days hebben zich ontwikkeld tot veelzijdige muzikanten, die sterk zijn in het brengen van het repertoire van onder andere Robbie Williams, Chuck Berry en The Darkness. Tegelijkertijd staan ze bekend om hun girlsongs waaraan ze een eigen rocky twist geven. Denk aan nummers van Katy Perry, Britney Spears, Miley Cyrus en Carly Rae Jepsen. Natuurlijk prijken ook classics van The Rolling Stones, The Beatles en Bryan Adams op hun playlist.

Het doel van de band is om spetterende optredens te verzorgen waar het publiek volledig bij uit z’n dak kan gaan. De band vindt het daarbij geweldig om op een groot podium te staan, maar houdt ook van de intieme sfeer in kleine kroegjes.

 foto skoeksDe start van het PiKa is natuurlijk op vrijdagavond in de CONVO. Dit jaar met SkoekS, een Westervoortse band bestaande uit Dennis de Rooij (drums, accordeon) Willem Jan Schuurman (basgitaar, accordeon) Gerry van der Sterren (gitaar , basgitaar)  en Bert Stienissen  (gitaar). Ze zingen liedjes zowel in het Nederlands als Liemers dialect. De teksten gaan over allerlei onderwerpen uit het dagelijkse leven zoals trouw,  vriendschap,  liefde en verlangen.

De muziek is het best te omschrijven als een mix van Rowwen Heze,  Gerard van Maasakkers , Daniel Lohues  en Lieven Tavernier .  Soms in eigen bewerking , soms als cover en eerbetoon aan het Nederlandstalige -of streektaallied. Speciaal voor dit optreden zal Marije Derksen de groep komen versterken op viool.

De band op zaterdagavond wordt: Let’s Rock ‘n Roll with Fonzie’s Triumph! fonzies triumph (1)zeker niet minder rockende nummers uit de Rock ’n Roll historie

 Rock ’n Roll is waar het om draait bij Fonzie’s Triumph. De band speelt in de huidige bezetting sinds begin 2013 en heeft inmiddels diverse Nederlandse zalen en kroegen laten kennismaken met hun aanstekelijke live sound. Subtiele, vroege Rockabilly, smaakvolle countryrock of gewoon stevige, recht-toe-recht-aan garagerock en alles daartussen is wat u van dit viertal kunt verwachten.

Fonzie’s Triumph speelt vooral classics uit de 50s, 60s en 70s, maar ook minder bekende, maar zeker niet minder rockende nummers uit de Rock ’n Roll historie

Kleinkunst met John Kostermans

Oscar….verdroomt zich” is een verhaling die is doorspekt met songs en fijn gitaarwerk over een zekere Oscar, een gezapige man die zijn leven netjes op orde heeft. Maar toch zit hij niet helemaal lekker in zijn vel. Dat uit zich in zijn dromen waarin hij zo nu en dan verdwaalt ‘het ware leven.’ En dat is behoorlijk turbulent en onvoorspelbaar. In de droom die jullie met hem beleven, maakt hij fatale bokkensprongen op zijn werk, verdwaalt hij in de verkeerde buurten, en ontmoet op zijn nachtelijke tocht de “Verleiding”, de “Lust” en de “Ware Liefde”, die niet echt bestaat of toch weer wel….? en wat doet hij met die dromen? en wat doen jullie met je dromen?

Isabel Nolte GAAT NIET DOOR daar voor in de plaats komt>>>>Spons ’n Roses.

Verleden jaar hebben we kennis gemaakt met Spons & Roses en we zijn heel blij dat ze dit jaar hun plannen hebben aangepast om weer bij ons op het PiKa te komen nu Isabel Nolte helaas niet op onze tijd meer kon komen spelen, misschien tot volgend jaar?

Spons ’n Roses speelt ‘De Verrassing’

Spons ’n Roses is een improvisatie theatergezelschap. Geen vooraf bedachte, ingestudeerde sketches, maar in het moment ontstane, spontane scenes. Het publiek mag meebepalen wat er gespeeld wordt. Het resultaat is een verrassing. Een voorstelling die nog nooit eerder is vertoond en hierna ook nooit meer ergens te zien zal zijn. Vol humor, ontroerende momenten, verrassende wendingen en vrolijke noten. Voor het publiek een verrassing, en voor de spelers net zo goed!

Dubravka

Deze dirigent van het Rotterdams Strijdliederenkoor Ondersteboven is ook de dirigent van het PiKa gelegenheidskoor, dat elk jaar weer nieuwe liederen met elkaar instudeert. Dubravka zou Dubravka niet zijn als ze niet telkens wat nieuws probeert. Wat ze nu voor ons in petto heeft laat zich raden.

Natuurwandeling Medicine Walk

Vind je eigen medicijn in de natuur, naar een oud indiaans riueel

Vroeger toen er nog geen dokters  of psychologen waren zoals we die nu kennen, gingen onder andere Indianen wandelend de natuur in, om in afstemming  hiermee,  op zoek te gaan naar medicijnen.  Voor henzelf of voor een ander. Een medicijn werd breder opgevat dan zoals we dat nu doen.  Het kon een geneeskrachtige plant zijn maar ook een krachtbron in het bos. De “medicine walk” kon een halve dag duren maar ook een week. Op zaterdag maken we onder begeleiding van Frank en Thea een korte rituele zoektocht maken in de omgeving van het kamp. Dit doen we door contact te maken met de natuur vanuit onze innerlijke wijsheid . Als je de medicine walk doet dan ervaar je het vanzelf.  Een gevonden medicijn kan je helpen om antwoorden te vinden op jouw eigen persoonlijke vragen of op vragen die hebt voor iemand die je lief is. De zoektocht duurt een uur met daarna een half uurtje uitwisselen van de ervaringen.

Gezwicht voor het gedicht (16-99)

Welke dichtvormen bestaan er en hoe werkt het schrijven van een gedicht? Hoe kun je zorgen dat de lezer begrijpt wat je geschreven hebt of dat de toeschouwer geraakt wordt door jouw tekst. Hoe vorm je wat gewone zinnen lijken om tot iets poëtisch en hoe komt het dat wat de ene mooi vindt door de ander als afschuwelijk wordt ervaren? In negentig minuten gaan wij spelen met de taal, we beginnen met een klein beetje theorie en gaan vervolgens zelf zoveel mogelijk schrijven. Aan het einde gaan we kijken wat de resultaten zijn. Deze workshop wordt gegeven door Menno Olde Riekerink – Smit. Menno is docent en coördinator van stichting Verzet de Zinnen, www.verzetdezinnen.nl

Workshop uilen schilderen (voor volwassenen)
Hou jij ook van schilderen? Of heb je het nog nooit gedaan, maar altijd eens willen proberen? Tijdens deze workshop mag je zelf aan de slag met acrylverf op een opgespannen canvasdoek. Laat je inspireren door de uil, een mooie roofvogel met een karakteristieke uitstraling. Je kan zelf bepalen hoe je te werk wilt gaan. Wordt het een modern, realistisch of abstract schilderij? Kunstenares Sandra Hermans zal je begeleiden in het vinden van je eigen stijl en aan beginners adviezen geven over te gebruiken technieken.

mobiel1
mobiel2
mobiel3
mobiel4
mobiel5
mobiel6
sliderklein1
Spelen
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein2
Zingen
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein3
Actief
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein4
Knus
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein5
Ontmoeten
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein6
Creatief
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!

Prijzen

De prijzen voor het volledig kamp kamperen zijn als volgt:

Leeftijd Nivon-lid Geen lid
23 + € 52,50 € 66,50
17/22 € 38,00 € 50,50
7/16 € 30,00 € 41,00
3/6 € 24,50 € 34,50

Voor een “kleintje PiKa” (2 dagen en 1 overnachting) gelden de volgende prijzen:

Leeftijd Nivon-lid Geen lid
23 + € 40,00 € 51,00
17/22 € 29,00 € 39,00
7/16 € 23,00 € 31,00
3/6 € 19,00 € 26,00

In het ABK-huis kun je enkel slapen als je Nivon-lid bent. De prijzen zijn als volgt:

Leeftijd Nivon-lid
17 + € 91,00
7/16 € 63,00
3/6 € 56,50

Voor al deze prijzen geldt dat ze met €4 worden verhoogd indien je jezelf niet vooraf aanmeldt maar dit pas op het festival zelf doet.

Daarnaast is het niet mogelijk om Kleintje PiKa nog tijdens het festival zelf te kopen. Ook het ABK-huis zit waarschijnlijk al volgeboekt tijdens het festival zelf.

mobiel1
mobiel2
mobiel3
mobiel4
mobiel5
mobiel6
sliderklein1
Spelen
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein2
Zingen
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein3
Actief
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein4
Knus
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein5
Ontmoeten
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
sliderklein6
Creatief
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!

Tijdens het PiKa Festival kan je ook slapen in het ABK huis. Dit is speciaal voor alle mensen die niet meer kunnen of willen kamperen maar wel optimaal van het festival willen genieten! Dit moderne natuurvriendenhuis is zeer rolstoelvriendelijk met extra ruime deuren en aangepast sanitair.

Aanmelden voor een plek in het ABK huis kan via een bon uit de Toorts of via de website. Gezien het aantal plaatsen beperkt is, kan je enkel een plaats reserveren. Pas als je een bevestiging van het aanmeldingssecretariaat ontvangt, mag je daadwerkelijk slapen in het huis.