Spelen
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
Zingen
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
Actief
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
Knus
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
Ontmoeten
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!
Creatief
op het PiKa Festival
Kom ook 2 tot en met 5 juni 2017
Meld je nu aan!

Programma 2017

Rik Grashof opent PiKafestival

Opening                                                                                                                                         zaterdag 12.00u Convo

door Rik Grashof, Tweede kamerlid  fractie GRoen Links,  portefeuille natuur, landbouw, natuur, visserij en met
medewerking van Ruud Pleune van de
fractievoorzitter van de partij Water Natuurlijk bij Waterschap Rijn en IJssel en gepromoveerd op strategieën van natuur- en milieuorganisatie. We gaan in de debat over de stelling ‘Is Groen en Links nog wel van deze tijd?’ Het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te doen.

 

Edel Catering en bestellen op het PiKa

Edel Catering en het NIVON kennen elkaar, we cateren regelmatig in één van de huizen voor een familie of groep. Dit jaar alleen al in vijf verschillende huizen! Altijd met verse, gezonde, biologische maaltijden. En ook dit jaar staan we weer op het PiKa-festival, bij de grote tent, met een ruim assortiment snacks en maaltijden. De maaltijden worden elke dag vers bereidt in de keuken van het ABK. We hebben snacks die 100% bio zijn en 3 sterren hebben van de Dierenbescherming. Google eens op Ecofields, of ga langs op een open dag, ze zitten hier vlakbij op de Veluwe!

Kijk bij de kraam voor het assortiment. Open van 12 – 14 uur, 16 – 20 uur en 22 uur – tot laat

Bij het verpakken van de maaltijden ontkomen we niet aan gebruik van wegwerpmateriaal. We maken een zorgvuldige keuze, om het milieu zo min mogelijk te belasten. Bedenk dat de kosten voor wegwerpmateriaal voor ons zijn en dat we graag zo min mogelijk gebruiken. Maar ook de efficiëntie, snelheid en hygiëne in de bediening spelen een rol. Mochten daar vragen of tips over zijn, dan bespreek ik die graag buiten openingstijd.

Maaltijden

worden geserveerd vanaf ongeveer 17 – 20 uur. Elke dag een vers bereide maaltijd, zowel vegetarisch als met vlees. Voorlopig gaan we uit van het volgende aanbod:

Vrijdag, pastamaaltijd; keuze uit:

– Macaroni Bolognese, volkoren pasta met de originele ragù uit Bologna.

– Pasta Formaggio et Zucchini, volkoren pasta, romige courgettesaus, cashews en geitenkaas.

Beide maaltijden zijn 100% biologisch en inclusief een Mediterrane salade en versgeraspte Parmesankaas.

 

Zaterdag, keuze uit:

– Vlaamse stoofpot met bruin bier, aardappelpuree en sperziebonen.

– Vegetarische Griekse ‘stoof’pot, met gegrilde aubergine, paddenstoelen en doperwten.

Beide maaltijden worden geserveerd met aardappelpuree en een lekker frisse koolsalade

 

Zondag:            – Let’s Go Curry!

Chicken & Lamb curry Massala    of   Vegetarische curry Massala Falafel & Amandel

Rijst met Bara

Gemengde groente in zoete Mangosaus

Verse salade met paneer (verse kaas)

 

Er wordt geserveerd zolang de voorraad strekt. Groepen vanaf 10 personen graag reserveren.

Buiten openingstijd bereikbaar via 06-41767716 (ook WhatsApp), of mail2santema@gmail.com.

 

*Niet alle producten zijn van biologische herkomst. Wel wordt er gekeken naar kwaliteit,  verantwoorde productie en herkomst.

Who’s got shot?

Wat is er gebeurd? Wie was de dader? Vind de juiste aanwijzingen en ontrafel het mysterie. Houd jij van raadsels en geheimen ontrafelen? Doe dan mee (als je durft)!

Lipdub

Als JUMP ergens goed in is, dan is het wel in de vetste lipdubs maken! Wil jij ook je meedoen in je eigen videoclip? Op de nieuwste hits ga jij samen met JUMP een heel tof filmpje maken.

Zeepbaan voor jong en oud

Hoe glij jij het snelste naar de andere kant van de zeepbaan? Trek je zwembroek aan, neem je opblaaskrokodil of surfboard mee en glibber met of zonder over de zeepbaan!

OMG opnieuw bij PiKa

In 2013 waren ze er, in 2015, en nu ook in 2017. Wordt het een traditie, om de 2 jaar OMG?

OMG: ‘n vrolijke Dordtse band met onderling een fantastische sfeer. Die sfeer weten zij feilloos over te brengen op ‘t publiek. Covers van rock tot reggae.

Circus doe je zelf

Verbaas en verwonder je over jouw talenten.
Voel de spanning, verken je mogelijkheden en verleg je grenzen. Al sinds lang is Circus/theaterschool Poehaa aanbieder van circustheater. Wij verzorgen cursussen voor groot en klein. Poeha maakt  gericht een aanbod voor iedereen. Starttijd 11.00 uur op zaterdag en zondag 10.30 uur  ergens bij de grote tent.

Lezing: de kanarie in de kolenmijn

Bij ons als gastspreker Ewald Engelen, (mede)auteur van het boek, ‘de kanarie in de kolenmijn’ en financieel geograaf, politicus en publicist.

De meeste politici en wetenschappers kiezen voor marginale veranderingen binnen de status quo waarbinnen we ons richten op meer economische groei en meer vrijhandel. Ewald Engelen en Marianne Thieme pleiten voor een radicale koerswijziging. Engelen vanuit economisch perspectief, Thieme vanuit ecologisch oogpunt. Ze komen tot een gemeenschappelijke conclusie: het financiële systeem en het politieke stelsel zijn volledig vermolmd. Tijd voor plan B!

recensie
“De financiële en economische structuren in de wereld staan noodzakelijke veranderingen in de weg. En we wonen de aarde uit. Het stemt hoopvol dat wetenschappers als Ewald Engelen en politici als Marianne Thieme de problemen onderkennen en naar oplossingen zoeken.”

Prof. dr. Jan Terlouw

 

Doe je mee met een mandela maken van natuurlijke materialen?

Dit gaan doen op het terrein van de Hallse Hull
Draag je steentje, bloemetje of takje bij …
We ervaren erbij hoe we grenzen kunnen verleggen.

Praktische zaken:

  • Fijn als mensen een snoeischaar mee brengen.
  • Heb je zelf nog leuke natuurlijke materialen breng deze dan mee. Hoe meer diversiteit hoe leuker is.
  • Zorg na afloop dat de restmaterialen weer opgeruimd worden.

Wat is een mandala?

De letterlijke vertaling van mandala is cirkel. De cirkel wordt gezien als een magische vorm. Het heeft geen begin en geen eind.
De mandala is een oervorm die we steeds weer tegenkomen in de kosmos, in de natuur en in de architectuur. Denk aan onze eigen aarde, de zon en de maan, bloemen of aan de vorm van sneeuwkristallen. Als je goed om je heen kijkt, zul je zelf nog wel meer mandala vormen ontdekken. Mandala’s bevatten vaak heel oude symbolen.

Tot ziens op het PIKA  festival,
Anja Jansen

Fotowedstrijd voor de publiciteit van PiKa 2018

De gezelligheid en activiteiten op het PiKafestival leveren vaak mooi sfeerplaatsjes op. Precies wat we nodig hebben voor de PR van het PiKa 2018.
Neem daarom je camera mee en doe mee met de fotoswedstrijd ‘Publiciteit PiKa 2018’. De winnende foto’s worden gebruikt met vermelding van de naam van de fotograaf.
En je helpt op deze wijze mee aan de PR campagne PiKa 2018.
Natuurlijk mogen ook hele korte sfeerfilmpjes voor de website en FB gemaakt worden , maar daar zit geen wedstrijd aan verbonden.

De wedstrijdregels worden op het PiKa bekend gemaakt.

 

 

 

Yoga

Na een nacht in je tentje, kom je lekker los op zaterdag met een uurtje Yoga en kun je de hele dag weer overal aan meedoen.

Stand-up comedian WestSaid

Said el Hassnaoui, ook wel bekend als WestSaid is een vast lid van de Bazinga Comedy Club en Badaboom. Hij is winnaar van het ICFU Talent Award en Comedy Slam 2014. Met meer dan 160 optredens per seizoen is hij 1 van de meest optredende comedians van Nederland. Said is iemand bij wie je al moet lachen als hij opkomt. Een leuke verhalen verteller die van begin tot einde boeit. Zijn nieuwste voorstelling waarmee hij nu aan het try-outen is heet “Said Lacht”.

“Multitalent WestSaid is voormalig ICFU talent award en Comedy Slam winnaar. Zijn optredens laten zien waarom hij deze overwinningen terecht behaald heeft. Met zijn energieke en enthousiaste manier van vertellen zet hij onze lachspieren blijvend op scherp (ugenda)”

Kleurtjesspel

Ben jij snel en behendig en ben je niet vies van een beetje schmink? Dan is dit echt iets voor jou! Heb jij de meeste kleuren verzameld en zorg jij ervoor dat ze je niet te pakken krijgen? Denk aan goede schoenen, want we gaan lekker rennen in het bos.

Hits uit alle tijden

Na de zaterdagavond band gaat het feestje gewoon door met hits van de 60’s tot nu. We beginnen met klassiekers van onder andere Elvis en The Pointer Sisters, gaan los op Wham! en zingen mee met Westlife en Spice Girls. De avond wordt afgesloten met de nieuwste hits van nu. Het belooft weer een groot feest te worden.
          

 

Dansworkshops

”Dans jij altijd stiekem op je kamer, voor de spiegel of juist in een danszaal of op het toneel? Dan nodig ik jou uit om mee te doen aan een ontzettend leuke dansworkshop. Dit jaar zijn er twee dansworkshops, één voor beginners en één voor gevorderden. Ben jij naar die voor beginners geweest dan kun jij de gevorderde er gewoon achteraan doen! Dus vind jij streetdance en hiphop helemaal te gek, Wil jij losgaan op de vetste nummers met een strakke choreo? Dan zie ik jou graag terug bij mijn dansworkshop!”

Joni

Big Band Deventer Swing orkest

Het Deventer Swing Orkest dat in 1925 is opgericht en grote bekendheid verwierf als Deventer PTT fanfare bestaat nu al meer dan 90 jaar. Het orkest is vanuit de liefde voor de muziek, de ‘swing’ en presentatie meegegaan met de tijd en weet al jaren lang mensen te vermaken. Dirigent Ywo Lamonaca weet de 20 muzikanten te inspireren tot uitstekende prestaties.  In een traditionele bigband-bezetting speelt het DSO een groot scala aan muziekstijlen. Met nummers als Uptown funk,  the Girl from Ipanema, Take Five en Respect. Swing, pop, funk, latin, blues,  jazz, vele stijlen komen voorbij. Onder begeleiding van een combo, en met onze zangeres Laura van Nyendaal staan wij garant voor een spetterend optreden op het Pika festival 2017!

Bekijk voor meer info en filmpjes: www.deventer.swingorkest.nl of http://nl-nl.facebook.com/pages/Deventer-Swing-Orkest/581549198526446

Zingen maakt blij

Dubravka is al al jaren van de partij op PiKa als dirigent van het gelegenheidskoor op PiKa. Wat zij dit keer voor ons in petto heeft heeft is een verassing. Kom naar de Convo zaterdag- en zondagmorgen en zing mee.

Workshop mozaieken

Gezellig met vrienden, familie, anderen om samen te doen.
Samen één werkstuk maken of heerlijk voor jezelf een mooi mozaïekwerk maken op een door jou uitgezochte natuursteen.

Een blijvende herinnering.

info@verbeelderij.nl
www.verbeelderij.nl

 

 

Helena Hall

“Begonnen als een duet met haar piano is Helena Hall nu uitgegroeid tot volledige band met vier muzikanten. De muziek wordt geschreven door Singer Songwriter Talitha Holl en aangevuld door Ruben Kruistum, cello en bas, Rik van Honk, toetsen en trompet, en David Barker op drums.

Genre: Kamerpop www.helenahall.com

Een kikker die al het water opdronk

Een vreemde grote kikker drinkt al het water op waardoor er niets overblijft voor de andere dieren. Ze moeten iets verzinnen om het water weer terug te krijgen waar het hoort: in de rivier, het meer en de waterput. Een muzikale voorstelling over het belang van water, gebaseerd op een sprookje uit Nieuw-Zeeland. Voor iedereen vanaf 3 jaar. Speelduur 35 minuten.
www. ronvernout.nl 06 18172169

Niet van snoepen hoor!

Voordat Bij weg gaat om “iets te doen”, vraagt hij Vos, Konijn en Beer om op een grote pot met passen. Alle drie houden ze veel van honing. Ze spreken af, om de beurt bij de pot te blijven. Wanneer ze alleen zijn met de lekkernij, kunnen ze het niet laten om ervan te snoepen. Vlak voordat Bij terugkomt, is de pot voor de helft leeg. Vos weet iets waardoor Bij het niet zal merken…
Een muzikale vertelling over vriendschap.

Voor iedereen vanaf 4 jaar. Speelduur 35 minuten. Door Ron Vernout

Vloggen doe je zo!

EnzoKnol, StukTV, Siv HD en Beautygloss, wie kent ze niet!
We hebben geen afstandsbediening meer in de hand maar een smartphone. Het volgen van een vlog is het nieuwe televisie kijken! Er zijn allerlei soorten vlogs: over kleding, reality, beauty, games, noem het maar op. In deze workshop maak je zelf een vlog. Je bedenkt een onderwerp, maakt een plannetje en gaan met een camera op pad. Daarna ga je de vlog zelf monteren met iMovie.
De resultaten worden op zaterdag en zondag om … uur getoond in de convo-tent.

Grubbendonk

Het meest epische JUMP spel is dit jaar weer terug. Vrijdagavond gaan we gaan met z’n allen Grubbendonk spelen! Ben jij klaar om met jouw team op zoek te gaan naar de juiste locaties en de anderen te snel af te zijn? Zet jij hoog of juist laag in en weet je te ontsnappen aan al wat zich in het duister bevindt? Duik in de bosjes en verstop je voor de auto. Test je tactische skills en speel mee!

Kleinkunst – Isabel Noltes

Isabel staat op straat. Een halve fles Chardonnay in haar hand; de andere fles is leeg in een brievenbus beland. Totale stilstand.
Hoe is ze hier gekomen?
Van schoonmonsters en boze wolven, van pruimenfeesten, xtc en Chardonnay aan zee. Een meisje, een paar gitaren en een koffer vol verhalen: Isabel is onderweg. Op zoek naar liefde; op zoek naar een plek in dit land, waar ze niet geboren is.
Van de studie Psychologie is niet veel overgebleven, behalve een onwrikbaar geloof in het goeie van de mens. Maar dat wordt tijdens haar reis behoorlijk op de proef gesteld: Bizarre ontmoetingen, humorvolle conclusies en een eigenwijs en soms ongelofelijk verhaal: Dat is ONDERWEG

ONDERWEG is een muzikaal, cabareteske voorstelling met een charmant accentje. Isabel vertelt, grapt, zingt en speelt haar gitaren. En ook het publiek moet soms helpen, tegen de eenzaamheid op het podium..

Voorleesjuf Rosa

Een goed verhaal wordt nog leuker of nog spannender als het goed wordt voorgelezen. Als iemand dat kan, is het wel juf Rosa. Ridders, draken, prinsessen en superhelden komen tot leven. Kom je luisteren?

Kunstenaars en uitvinders

4 t/m 12 jaar
Een echte kunstenaar of uitvinder kan overal aan het werk. Er ligt van alles om je heen wat je kunt gebruiken. Samenbinden, vastplakken en in elkaar schuiven en voor je het weet ontstaat er iets nieuws. Kom je ook?

Medicine walk

Vind je eigen medicijn in de natuur met een oud indiaans ritueel.

Vroeger toen er nog geen dokters  of psychologen waren, gingen o.a. Indianen wandelend de natuur in om in afstemming met de natuur op zoek te gaan naar medicijnen.  Voor henzelf of voor een ander. Een medicijn werd breder opgevat dan zoals we dat nu doen.  Het kon een geneeskrachtige plant zijn, een boom, bloem, maar ook een krachtbron in het bos. Zo’n “medicine walk” kon een halve dag duren maar ook een week. Op zaterdag maken we onder begeleiding van Frank en Thea een korte Medicine walk in de omgeving van het kamp. Dit doen we door contact te maken met de natuur vanuit onze innerlijke wijsheid . Als je de medicine walk doet dan ervaar je het vanzelf.  Een gevonden medicijn kan je helpen om antwoorden te vinden op jouw eigen persoonlijke vragen of op vragen die hebt voor iemand die je lief is. De zoektocht duurt een uur met daarna een half uurtje uitwisselen van de ervaringen.

Bout Big op zijn eigen grensje.

Bout Big op zijn eigen grensje (klik)

Bout Big komt weer speciaal voor de Pika Festival kinderen. Al vele jaren  voelt hij zich thuis bij de Oude garde. Maar ook de jongste kinderen ziet hij heel graag voor de poppenkast staan en zitten. Hij vindt het heel moeilijk om grenzen te verleggen . Maar daar gaat het dit jaar opeens over. Bout Big ziet overal leeuwen en beren op de weg, zo heet dat als je wel eens bang ben,  en hij loopt dan liever een straatje om. Dat is ook grensverleggend vindt hij. Maar de andere poppen helpen hem om dat anders aan te pakken en recht op zijn doel af te gaan.

Dit jaar wil ook Poesie natuurlijk weer mee. Misschien zie je Koos wel ergens op het terrein met Poesie.

Hoeveel mensen staan al met Poesie of Bout op de foto? Heb je daar foto’s van. Dat zou leuk zijn om die eens bij elkaar te zien. Wie is wie? En welke grenzen heb je inmiddels al verlegd of gepasseerd?

DJ JUMP

DJ JUMP

Geen feestje zonder DJ JUMP. Een feestje waar B-Brave nog niet is gestopt en je kan dansen op de beste hit van nu. Ariana Grande zal niet ontbreken en ook Shawn Mendes is van de partij! De jongeren onder jullie kunnen hier heerlijk een uur lang dansen en spring op Kinderen voor Kinderen, Frozen, Broederliefde, Justin Bieber en nog veel meer.

Fonzies Triumph

Rock ’n Roll is waar het om draait bij Fonzie’s Triumph. De band speelt in de huidige bezetting sinds begin 2013 en heeft inmiddels diverse Nederlandse zalen en kroegen laten kennismaken met hun aanstekelijke live sound. Subtiele, vroege Rockabilly, smaakvolle countryrock of gewoon stevige, recht-toe-recht-aan garagerock en alles daartussen is wat u van dit viertal kunt verwachten.

Fonzie’s Triumph speelt vooral classics uit de 50s, 60s en 70s, maar ook minder bekende, maar zeker niet minder rockende nummers uit de Rock ’n Roll historie. Op het repertoire staan o.a. hits van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Gene Vincent, Chuck Berry, Johnny Cash, Creedence Clearwater Revival, The Beatles en The Rolling Stones. In een  klassieke bandbezetting (bas, drums en 2 x gitaar) laat Fonzie’s Triumph alom bekende nummers herleven, met een diepe buiging naar het origineel.

De band is vernoemd naar oer-rocker Fonzie (‘The Fonz’) uit de televisieserie Happy Days en zijn geliefde motorfiets, een Triumph. De ritmesectie wordt gevormd door Ron van Rossum (basgitaar) en Niels Sprinkhuizen (drums, zang). Remco Cazier (slag-/sologitaar, zang) en Tino Derkhof (sologitaar) zorgen voor de niet te missen, rockende dan wel scheurende gitaren.

Schilderworkshop

Als jij een boom zou zijn, hoe ziet die er dan uit? In deze speelse workshop mag je even helemaal los. Je werkt met acrylverf op papier, waarbij je naast je kwast ook een spons, plamuurmes of roller gebruikt. Een gezamenlijke los-schilder-oefening helpt om op gang te komen. Vervolgens ga je aan de slag met je boom, waarbij je wordt uitgenodigd vooral met je intuïtie te werken en niet vanuit je hoofd. Laat je verrassen door het ‘zelfportret’ wat tevoorschijn komt! Schilderervaring mag wel, hoeft niet. Trek oude kleren aan of neem een schort mee.

Clara Elders www.claraelders.nl

 

Levensverhalen schrijven

Autobiografisch schrijven

Elk leven, alledaags of meeslepend, is een onuitputtelijke bron van verhalen. Via concrete en creatieve opdrachten schrijven we over eigen levensgebeurtenissen. Plezier staat voorop, samen schrijven en delen, inspiratie opdoen en schrijven vanuit de stroom.

Iedereen kan meedoen, er is geen schrijfervaring nodig, de pen schrijft het verhaal……..

Lieke Deelstra

 

‘Kom je met me spelen?’

Verhalentheater met echt gebeurde verhalen.

Een speelse workshop waarin we theater (leren) maken met verhalen die echt gebeurd zijn. Een actieve, speelse workshop waarin verteller, acteur en publiek zult zijn.
Je hoeft niet te kunnen acteren. Dat komt vanzelf wel.