Spelen
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Muziek
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Actief
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Ontmoeten
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Zingen
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Knus
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Creatief
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!

Zaterdag

09:00 – 10:00 Circus doe je zelf Theatrico 2 tot 12
Wie wil er nou niet een circusartiest zijn? Tijdens circus doe je zelf is er de mogelijkheid om onder begeleiding kennis te maken met de verschillende materialen van het circus.
09:00 – 18:00 Springkussen Buiten 2 tot 12
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar staat die weer in de buurt van de Convo, zodat de kinderen lekker kunnen springen als papa en mama staan te kletsen.
10:00 – 10:45 Voorstelling: De draak in de put Convo 2 tot 12
In een diepe put woont een boze draak. Iedereen is bang voor hem. Behalve Jacob. Hij gaatgewoon naar de draak toe en praat vriendelijk tegen hem. De draak vindt dit zo fijn, dat hij Jacob een heel bijzonder cadeau geeft…
10:00 – 11:00 Wereldwinkel samen met NIVON- infomarkt Convo AL
Er is van alles wel wat te vinden bij de Wereldwinkel. Kom lekker snuffelen en winkelen bij deze ‘eerlijke winkel’.  Er is voor elk wat wils. De Wereldwinkel-kraam wordt dit jaar omringd door  NIVON- kraampjes met daarin allerlei informatie over diverse NIVON-groepen en -initiatieven.

INFORMATIEMARKT: stand over scholingsproject in GHANA en over natuurvriendenhuis in SENEGAL
Bewustzijn over klimaat en rechtvaardigheid: INTERNATIONALE SOLIDARITEIT

10:00 – 11:30 Workshop: Krachtstok beschilderen Lebbink Vanaf 2
Anja nodigt jullie allemaal uit om bij je eigen krachtstok te beschilderen. Breng een mooie stok mee naar PiKa ter grote van een wandelstok. Tijdens de workshop ga je creatief helemaal los. Je beschildert de stok met voor jouw krachtige symbolen. De stok geeft je houvast, plezier en steun op momenten dat jij dat goed kan gebruiken.
10:00 – 11:00 Zingen rode boekje Kapschuur 21+
Onder leiding van Dubravka zingen we ook dit jaar weer uit het ‘rode boekje’. Het repertoire bestaat uit diverse socialistische (strijd) liederen.
11:00 – 12:00 Workshop: Sokkenbreien Theatrico 21+
Nivonners geitenwollen-sokken types? Maar dan wel het liefst zèlfgebreid! Kan je al recht en avrecht breien? En lijkt het je leuk om sokken te breien maar hik je er tegen aan hoe je moet beginnen? In deze workshop (geschikt voor breiers die al recht en avrecht kunnen breien) leren Siebke en Rowanne je de fijne kneepjes. Aan de hand van een miniatuur sok leer je alle technieken om zelf een sok te maken. Gezien de beperkte beschikbaarheid graag vooraf aanmelden bij de Deel
11:00 – 13:00 Smokkelspel Lebbink 6 tot 20
Het doel is simpel: zo veel mogelijk smokkelwaar van de ene kant van het bos naar de andere kant krijgen. Maar de douane wil dit natuurlijk voorkomen! Creatief nadenken over het verstoppen van de smokkelwaar, en hard rennen zijn in dit spel belangrijk. Op ie manier kan jij de douane het slimst af zijn!
11:00 – 12:00 Koffie drinken Trefveld 21+
(verder) Kennismaken met je mede-festivalgangers tijdens de koffie op het trefveld.
12:00 – 13:00 Opening Convo AL
Donald Pols, haalde in mei 2021 in de gehele wereld de voorpagina’s. Hij is het gezicht van de gewonnen Klimaatzaak tegen Shell. Sinds 2015 directeur van Milieudefensie. Daarvoor vanaf 2000-2007, campagneleider bij Milieudefensie. Geboren in Zuid-Afrika, een echte klimaat- optimist. Zijn belangrijkste drijfveren zijn: de natuur, die ene aarde én rechtvaardigheid. Niet onbelangrijk is te vermelden dat de Nederlandse klimaatwet die in 2018 door de Tweede Kamer werd aangenomen, grotendeels gebaseerd is op een wettekst die Donald samen met Natuur en Milieu schreef.
Vergroening, innovatie en duurzaamheid. Wat kunnen wij doen en nog concreter wat kan het Nivon eraan doen? Hoe ambitieus is het Nivon en haar leden? Daarover zal Donald Pols ongetwijfeld in zijn speech ons een aantal suggesties voorleggen. Carla Alma, de voorzitter van het Nivon, zal Donald introduceren. Zij was jarenlang lid Dagelijks Bestuur van Waterschap Noordzijlvest en in 2014 kandidaat voor de titel Groenste Politicus van het jaar. Een opening waarbij de aanwezigen en toehoorders bij deze discussie zullen worden betrokken. Twee actieve Nivonners, Theo Dersjant en Henk Schaaf zullen met microfoon rondlopen om de aanwezigen meningen en uitspraken te ontlokken, die mogelijk kunnen helpen het beleid van het Nivon te concretiseren.

13:30 – 14:00 Optreden: Oekraïnse zangeres Ju Zaporozec Convo AL
Zoals we weten verblijven er in het ABK-huis vluchtelingen uit Oekraïne: voornamelijk moeders met kinderen. de PiKa-commissie heeft daarom Ju Zaporozec, artiesten naam INOYSON, uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Deze Oekraïense singer-songwriter vluchtte voor de oorlog uit de mooie havenplaats Odessa. Nu zit ze in een opvang in Hilversum. “Ik wil graag met andere muzikanten samenwerken en optreden”, zegt ze.
De burgemeester van Brummen, de heer Van Hedel, die nauw betrokken is bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, is aanwezig op PiKa om haar te verwelkomen en zal haar optreden aankondigen. De PiKa-commisse nodigt alle huidige bewoners van het ABK-huis, samen met de PiKa-deelnemers van harte uit om dit bijzondere concert bij te wonen.
Met haar deelname aan The Voice of Ukraine en het Eurovisie Songfestival is Ju in haar thuisland een begrip, met 30.000 volgers op Instagram. Al haar muziek schrijft ze zelf. Het is filmische muziek, met elementen van jazz, triphop en post-rock.
Ju is verrast door het hartelijke welkom in Nederland. “We zien hier onze vlaggen overal wapperen. Het is zo prachtig. We hopen echt dat de oorlog snel voorbij is.” Terugkeren naar Oekraïne is voorlopig totaal geen optie. Ju wil dan ook niets liever dan in Nederland doorgaan met haar passie: de muziek.
13:30 – 14:30 Workschop: Vilten Piccolo AL
Armbandjes vilten:
Met water en zeep en wol maak je een armbandje. Je kiest max drie kleuren, rolt de kleuren zo in elkaar dat een armbandje ontstaat. Dan komt de kunst van het water met zeep en vilten… Even geduld en je hebt wat moois om je arm.
Vanaf 9 jaar en ouder lukt dit meestal wel zelfstandig , soms nog met hulp. Heb je jongere kinderen? Kom dan mee met je kind zodat je kan helpen.
14:00 – 15:30 Zingen met Dubravka Convo 21+
Een PiKa zònder Dubravka is als een lente zonder lammetjes of een zoutvaatje zonder peper; raar en niet compleet. Ook dit jaar kan je  op verschillende momenten zingen met Dubravka. Er is ‘gewoon’ zingen met Dubravka en zingen met ‘het rode boekje’.
14:00 – 15:00 Journaal maken Theatrico 6 tot 12
Dit jaar gaan we ook weer een PiKa journaal maken onder leiding van Michiel Bos. Wat gebeurt er allemaal op een dag van het PiKa-festival? Vind jij het leuk om dit vast te leggen op camera en in de avond te laten zien? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou.
14:00 – 16:00 Workshop: Theater Lebbink 21+
Is theater laat maar zeggen echt jouw ding? En heb je altijd al zelf in een theaterstuk willen spelen? In de huid van een ander kruipen, je podium-angst overwinnen of kijken waar je extraverte grenzen liggen? Grijp dan deze kans! Tijdens deze workshop onder leiding van Alt Stad Rotterdam zullen maximaal 12 bezoekers een voorstelling maken en later op de dag ook opvoeren! Gezien de beperkte beschikbaarheid graag vooraf aanmelden bij de Deel. Minimale leeftijd is 17 jaar
14:00 – 17:00 Reizend deeg Kapschuur 18-30
Simon (kok) en Milou (zangeres) uit Amsterdam, reizen in hun brandweerbus door Europa op zoek naar de mooiste verhalen, muziek en recepten. Ze reizen ook met hun bus langs PiKa en gaan  een workshop verzorgen. Wat ze precies gaan doen, blijft nog even een verrassing. Spannend dus!  Ben jij er ook bij?
14:00 – 16:00 Stokbrood bakken Vuurkuil AL
Dit jaar gaan we weer stokbroodbakken. Neem je eigen stok mee en bak zelf het lekkerste broodje. Omdat het andere jaren vaak te droog was voor open vuur hebben we dit jaar een plan B bedacht. Op het PiKa Festival hoor je of we “traditioneel” gaan bakken of dat we toch de broodjes op een alternatieve manier bruin gaan bakken. Hoe dan ook: Lekker wordt het!
14:00 – 16:00 Tafeltennis- toernooi Taffel tennis tafels 10 tot 20
Ben jij sportief en denk jij goed met een batje en balletjes overweg te kunnen? Doe dan nu mee met het tafeltennistoernooi. Veel deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen en na hard werken en veel zweten zal er uiteindelijk een winnaar tevoorschijn komen. Meedoen kan door op tijd aanwezig te zijn bij de tafeltennistafels.
14:00 – 16:00 Duo Amore! Velden rond AL
René en Chantal brengen Liefdesvol circustheater aan je tent of caravan, kleinschalig en interactief.
15:00 – 16:30 Instrument van bamboe maken en bespelen Theatrico AL
Je maakt je eigen instrument van bamboe. Daarbij gebruik je handgereedschap zoals een handzaagje, handboor en vijlen. Keuze uit rasp, shaker, paardenhoefjes, kazoo. Aansluitend gaan we ze ook bespelen. Maximaal 25 personen. Inschrijven bij de Deel
15:30 – 16:00 Voorstelling: Niet van snoepen hoor Piccolo 2 tot 12
Voordat Bij weg gaat om “iets te doen”, vraagt hij Vos, Konijn en Beer om op een grote potmet honing te passen. Alle drie houden ze veel van honing. Ze spreken af, om de beurt bij de pot te blijven. Wanneer ze alleen zijn met de lekkernij, kunnen ze het niet laten om ervan tesnoepen. Vlak voordat Bij terugkomt, is de pot bijna leeg. Vos weet iets waardoor Bij het niet zal merken… Een vrolijke, muzikale vertelling over vriendschap.
16:00 – 17:00 Milieu problematiek: hoe pakken jongeren het aan? Piccolo 21+
Tijdens de openingsspeech van Carla Alma is ook aandacht aan de milieuproblematiek besteed. Jongeren Milieu Actief (JMA) is de jongerenorganisatie van Milieudefensie, voor en door jongeren tussen de 16 en 28 jaar. Al sinds 1991 zetten zij zich met veel energie, acties, passie en humor in voor een schone, eerlijke, duurzame en rechtvaardige wereld. JMA wil graag in discussie met de overige PiKa-bezoekers om te onderzoeken of we elkaar kunnen versterken. Mogelijk kunnen er tijdens deze discussie concrete plannen worden maken.
16:00 – 17:00 Workshop: Fotografie Lebbink AL
Heb je een camera en wil je graag leren hoe je er goed mee omgaat? Of wil je lekker op stap over de camping om mooie foto’s te maken? Kom gezellig meedoen met de workshop Fotografie en we gaan samen aan de slag om alles uit je camera te halen, en er samen iets moois van te maken!
16:00 – 17:00 Cluedo Buiten 6 tot 20
Er is een moord gepleegd! En die moet natuurlijk opgelost worden! Met behulp van aanwijzingen, en gesprekken met de verdachten, ga je in je groepje als een echte detective proberen de moordenaar te ontmaskeren.
16:30 – 17:00 Voorstelling Theater workshop Convo AL
Vandaag hebben verschillende festivalbezoekers onder leiding van ALT STADT – ROTTERDAM gewerkt aan een voorstelling. En nu is ‘ie klaar om gespeeld te worden! Dus kom kijken en genieten!
16:30 – 17:30 Bordspellen Theatrico 21+
Altijd al geïnteresseerd geweest in moderne bordspellen, maar nooit de kans gehad om ze te spelen? Of hou je niet van spelregels lezen en krijg je liever een spel kant en klaar uitgelegd? Kom dan naar deze workshop. Er zullen verschillende spellen klaar liggen; Niet moeilijk, binnen een paar minuten  uitgelegd, dus je speelt ze zo weg!
18:30 – 19:30 Poppentheater Convo vanaf 2
Poppentheater Jacobus Wieman komt al heel lang op PiKa. Beter bekend als Bout. En dat terwijl de speler gewoon Koos wordt genoemd. Op zaterdag speelt de voorstelling POPPENTHEATERCABARET. Een lange naam voor een voorstelling die al heel lang met het theater meegroeit. Koos vertelt over de verschillende vormen in het poppenspel. Het begint met handen en eindigt aan draadjes. Kunnen we er na afloop nog een touw aan vastknopen?  In deze voorstelling zit ook Bout Big verscholen en die zal heus van zich laten horen.
18:30 – 19:30 NivonJong Borrel Kapschuur 18 tot 30
Kom je gezellig met ons borrelen? Wij organiseren een gezellige jongerenborrel die je niet wil missen!
19:30 – 20:00 Journaal presenteren Convo AL
zoals elk jaar hebben de kinderen een journaal gemaakt met mooie en leuke reportages over wat er vandaag op Pika allemaal gebeurd is.  Het journaal is te zien op het scherm in de Convo
20:00 – 21:00 DJ Jump Lebbink 2 tot 12
Zoals elk jaar hebben we nu ook weer DJ JUMP weten de boeken voor een superleuk feestje op PiKa! DJ JUMP draait alleen maar leuke muziek, voor alle leeftijden. Ook is er schmink, zijn er ballonnen, en misschien wel een ontmoeting met de echte DJ JUMP!
20:30 – 21:30 Band: Your Desire Convo AL
De bandleden van ‘Your Desire’ zijn heel verschillend, qua leeftijd, cultuur, gender & gedachtes.. maar ze hebben wel één gedeelde passie: MUSIC FROM THE ❤️ FROM THE 🙏! Voel de beat, swing met de flow en geniet!  Zoals de band zelf zegt: ‘Your Desire’ .. is ‘our desire ..’
22:00 – 00:00 Band: The Grand Canyon Drivers Convo AL
The Grand Canyon Divers zijn nu 5 mannen die hun 60 levensjaren al hebben bereikt,  maar nog spelen met het elan van een stel jonge honden. Enige tijd geleden alweer is deze “pack” verrijkt met zangers Xiomara Klein. Met de middelbare school als basis, hebben ze de 70 er jaren muzikaal doorgemaakt met eigen nummers. De jaren erna waren voor muzikale avonturen die lokaal, nationaal en soms daarbuiten plaats vonden. Begin 2000 was het tijd om elkaar weer op te zoeken en de covers te gaan spelen die hun dierbaar waren. Wat is nu het geheim van de Grand Canyon Divers? Zij spelen de muziek die zij leuk vinden. Dat zie je en dat hoor je. Het gaat dan veelal om liedjes uit de jaren 60, 70, met uitschieters.
22:00 – 00:00 Silent Disco Buiten 18 tot 30
Zingen, dansen en sjansen in het bos mét een koptelefoon op. Zien we jou op de dansvloer met onze super toffe Silent Disco? Dans op zaterdagavond met NivonJong mee in het bos onder een mooie sterrenhemel! Be there.

X