Programma

Programma

Onze vaste programma onderdelen zijn er uiteraard ook zoals:

Nivon jong

JUMP en

de rest

Blokkenschema

Kleine programma wijzigingen kunnen zich nog voordoen. Maar PiKa commissie wil jullie zo snel mogelijk informeren.

PiKa Programma

Uitgeschreven programma

Het complete uitgeschreven programma is gemaakt. Kijk of er voor jouw wat tussen zit:

Vrijdag 15:00 21:00
Kleurtafel
Convo 2 tot 12
Leef je dit jaar uit op onze Kleurtafel: een speciale tafel met kleurboeken, papier en genoeg kleurtjes om de hele dag je creativiteit op papier los te laten!
Vrijdag 15:00 21:00
Springkussen
Convo 2 tot 12
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar weer in de buurt van de Convo zodat de kinderen lekker kunnen springen, terwijl er ook een oogje in het zeil gehouden wordt.
Vrijdag 18:00 18:30
Kamishibai
Convo 2 tot 12
Een kamishibai is verteltheater, met grote platen uit Japan. Daardoor kan er voor een heleboel kinderen tegelijk voorgelezen worden! Kom gezellig luisteren in ons prachtige vertelttheater en laat je meeslepen in alle mooie verhalen!
Vrijdag 20:00 22:00
Band: Jazz-It
Convo Alle leeftijden
We luiden dit PiKa muzikaal in met JAZZ-IT, een jazzcombo uit de regio Utrecht. JAZZ-IT speelt op eigen wijze lekkere bossa’s, bebop en ballads zoals Sunny, Quiet Nights & Quiet Stars en The Girl From Ipanema. JAZZ-IT bestaat uit vier ervaren amateurmusici (altsaxofonist Rolf, gitarist Ed, bassist Rob en drummer Gerard). Voetjes van de vloer!
Vrijdag 21:00 23:30
Grubbendonk
Lebbink 10 tot 20
Grubbendonk is een spel vol spanning, rennen, auto’s, en geld verdienen. Ga op stap in de omgeving Hall/Eerbeek, om zoveel mogelijk straten te kopen. En pas op voor de chagrijnige meneer Grubbendonk! Die kan er voor zorgen dat je geld verliest!
Vrijdag 22:00 00:30
Band: Legiana collective
Convo Alle leeftijden
Legiana Collective is een bijzondere folkband. Met 9 muzikanten en hun akoestische instrumenten ademt band een onnavolgbare groepsenergie. Ze noemen zichzelf niet voor niets een ‘Collectief’: in hun geluid weerklinkt de creativiteit van een band zonder leider, verenigd door hun gedeelde liefde voor muziek. De Legianas spelen met slechts één doel voor ogen: dat hun publiek net zoveel plezier heeft als zijzelf.
Zaterdag 09:00 21:00
Kleurtafel
Convo 2 tot 12
Leef je dit jaar uit op onze Kleurtafel: een speciale tafel met kleurboeken, papier en genoeg kleurtjes om de hele dag je creativiteit op papier los te laten!
Zaterdag 09:00 10:00
Mindful hardlopen
ABK 18+
Mindful hardloop training: De dag beginnen met ontspannen hardlopen in de natuur door bewust en met aandacht te lopen. Hierdoor kun je stress loslaten en de rest van de dag genieten van de andere mooie PiKa activiteiten. Alle hardloop niveaus zijn welkom!
Zaterdag 09:00 18:00
Springkussen
Convo 2 tot 12
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar weer in de buurt van de Convo zodat de kinderen lekker kunnen springen, terwijl er ook een oogje in het zeil gehouden wordt.
Zaterdag 09:30 10:30
Circus doe je zelf
Piccolo 2 tot 12
Wie wil er nou niet een circusartiest zijn? Tijdens ‘circus doe je zelf’  ga je,  onder begeleiding, kennismaken met allerlei spullen die in het circus gebruikt worden.
Zaterdag 10:00 11:00
Zingen rode boekje
ABK 21+
Ook dit jaar zing je weer de prachtigste socialistische (strijd) liederen uit het ‘rode boekje’  onder leiding van Dubravka. Doe jij ook weer mee?
Zaterdag 10:30 12:00
Steen schilderen
Piccolo 6 tot 12
Wil jij je eigen steen schilderen of kleuren? Misschien zelfs een ‘happy stone’ maken en deze op een plek achterlaten om er iemand anders blij mee te maken? Of voor thuis in de tuin of op het balkon? Kom dan naar deze workshop en ontdek zelf hoe leuk dit is.
Zaterdag 10:30 12:00
Bordspellen
ABK 10+
Altijd al geïnteresseerd geweest in moderne bordspellen? Maar nooit de kans gehad om ze te spelen, niemand om ze mee te spelen? Of hou je niet van spelregels lezen en krijg je liever een spel kant-en-klaar uitgelegd? Kom dan naar deze workshop (alleen of met je vrienden). Er liggen veel verschillende spellen klaar. Niet moeilijk, binnen een paar minuten uitgelegd, dus je speelt ze zo weg!
Zaterdag 11:00 13:00
Kleurtjes spel
Lebbink 6 tot 20
Verzamel zoveel mogelijk setjes met kleuren in dit actieve bosspel. Laat je beschilderen om de winnaar te worden in dit spel.
Zaterdag 11:00 11:45
Voorstelling: August en het avontuur met een staartje
Kapschuur 2 tot 12
August Greene denkt een rustige dag te hebben. Piept daar ineens één muisje en daar nog één en nog één. Wat moet August toch aan met de muizenplaag? Wordt hij een heuse Muizenvanger van Driepoort?
Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel, heel veel muisjes. Een doldwaze kindershow die kriebelt aan je tenen, niet dat je vertrekt met de staart tussen de benen…
Zaterdag 11:00 12:00
Fika op PiKa!
Trefveld 21
Laten we een Fika doen’, is een van de meeste gehoorde uitnodigingen als je iemand spreekt of tegenkomt in Zweden. En het sociale aspect van deze gewoonte is net zo belangrijk als datgene waar het om lijkt te gaan: de heerlijke combinatie van verse koffie/thee met zoet gebak. Fika op PiKa: je bent van harte welkom om nader kennis te maken met andere PiKa-gangers. Bedoeld voor zowel alleen-gaanden, nieuwkomers en oud-gedienden.
Zaterdag 12:00 13:00
Opening
Convo Alle leeftijden
DE KRACHT VAN AANDACHT is het thema van dit PiKa. Vanuit die gedachte kijken we terug én vooruit.
In 2024 bestaat Nivon 100 jaar. Anno 2023 kijken we alvast vooruit onder het motto: “Geef Nivon door!”
Tijdens de opening zal in samenwerking met de werkgroep Historie worden teruggekeken op die 100 jaar. Diverse historische, maar vooral opmerkelijke historische momenten, zullen de revue passeren. Bijzondere feiten en momenten, zeg maar gerust mijlpalen, uit de Nivon-historie waarvan we denken: “is dat ook NIVON? Dat wist ik niet!!”

“Geef Nivon door”: we vieren het verleden, staan stil bij het heden en dromen over de toekomst.
Vrijetijdsbesteding heeft invloed op individueel welzijn en kwaliteit van leven. Er is een enorme en dynamische industrie rond toerisme en vrije tijd. Het is het dus ook een belangrijk onderwerp voor de toekomst van Nivon. Hoe ziet de organisatie er over 50 jaar uit? Een visionair zal ons daarbij helpen met een korte inkijk naar de toekomst. Wat is zinvolle vrijetijdsbesteding en hoe past Nivon daarin?
Om daar antwoord op te krijgen, zijn we ook zelf aan de beurt. Twee actieve Nivonners zullen ons daarbij helpen. Waar willen we naartoe, en: bestaat PiKa dan nog?

Zaterdag 13:00 14:00
Cakejes versieren
Piccolo 2 tot 6
PiKa is feest, en daar hoort ook ‘taart’ bij! Kom gezellig een cakeje versieren met slagroom, glazuur, gekleurde hagelslag en vergeet vooral niet het belangrijkste: het cakeje lekker opeten!
Zaterdag 13:00 14:00
Maak kennis met Therapiehond Seia
ABK Grasveld 21+
Heb je altijd al meer willen weten over therapiehonden? Of wil je weten wat een therapiehond allemaal voor werk doet? Je bent van harte welkom om samen met hond Seia hier achter te komen.
Zaterdag 13:15 14:15
Wildplukken
Piccolo Alle leeftijden
Tijdens deze wildpluk workshop laat Mirjam Scholten van Kruidenkunst ons ontdekken welke eetbare planten er te vinden zijn op ons eigen PiKa terrein! Zelf eet ze zoveel mogelijk vanuit de natuur: ‘De natuur biedt ons echt alles wat we nodig hebben’
In de workshop zul je eetbare planten leren kennen en ook proeven. Daarnaast krijg je praktisch tips over de toepassing van verschillende wilde planten.
Zaterdag 13:30 14:30
Theatersport
Theatrico Alle leeftijden
Wil je graag spelen met theater, maar vind je optreden nog een beetje spannend? Dan hebben we dit jaar een mooie oplossing: Theatersport! Tijdens deze workshop ga je aan de slag met verschillende vormen van theater, zonder dat je een voorstelling gaat maken.
Zaterdag 13:00 14:30
Creatief met kaarten
Lebbink 2 tot 12
Hoe leuk vind jij het om een zelfgemaakt kaartje te krijgen? Minstens net zo leuk kan het zijn om er zelf één te maken!
Ontdek hoe ook jij met simple materialen als stempels en inkt een leuk kaartje, label, of boekenlegger kan maken. Kom een papieren creatie maken om weg te geven aan een ander, of aan jezelf! Anca wijst je graag de weg in de wereld van stempels, inkt en papier.
Zaterdag 14:00 15:30
Zingen met Dubravka
Convo 21+
Een PiKa zònder Dubravka is als een lente zonder lammetjes of een zoutvaatje zonder peper: raar en niet compleet. Ook dit jaar kan je op verschillende momenten zingen met Dubravka. Er is ‘gewoon’ zingen met Dubravka en zingen met ‘het rode boekje’.
Zaterdag 14:00 16:00
Stokbrood bakken
Kampvuurkuil Alle leeftijden
Ook dit jaar gaan we weer stokbrood bakken. Neem je eigen stok mee en bak zelf het lekkerste broodje. Besmeer hem lekker met jam of suiker en smikkel maar lekker op. Een gezellige activiteit voor de hele familie.
Zaterdag 14:00 16:00
Tafeltennis toernooi
Tafeltennistafels 10 tot 20
Ben jij sportief en denk jij goed met een batje en balletjes overweg te kunnen? Doe dan nu mee met het tafeltennistoernooi. Veel deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen en na hard werken en veel zweten zal er uiteindelijk een winnaar tevoorschijn komen. Meedoen kan door op tijd aanwezig te zijn bij de tafeltennistafels.
Zaterdag 14:30 15:15
Voorstelling: Een toetje van eigen deeg voor August
Kapschuur 2 tot 12
Tante Juliëtte heeft het huis verlaten om een een schoolvriendin van vroeger op te gaan zoeken. Dit betekent voor August Greene dat hij enkele taakjes in huis voor zijn rekening krijgt. Maar daar heeft August eigenlijk niet zo’n zin in. Het enige wat op zijn takenlijst staat wat wel leuk is, is het bakken van taarten, gebak en toetjes voor het doprsfeest van volgende week.
Vrolijk en gezellig gaat August in zijn provisorische keuken flink aan beslag… ik bedoel: aan de slag. Hou een bezem, handveger en blik paraat bij deze grappige knoeierige kindertheatershow en beleef samen met deze grappige bakker in spe een gezellig avontuur!
Zaterdag 15:00 16:00
Workshop Fotografie
Lebbink Alle leeftijden
Wil je meer aandacht voor je camera? Of wil je lekker op stap over de camping om mooie foto’s te maken? Kom dan gezellig meedoen met de workshop Fotografie. Dan gaan we samen aan de slag om alles uit je camera te halen, en er samen iets moois van te maken!
Zaterdag 15:30 17:30
Vriendschapsarmbandjes en Kumimino knopen
Piccolo 2 tot 6
Wil jij ook een leuk bandje om je arm of been? Wil jij jouw vriend of vriendin in het zonnetje zetten? Zoek je een leuk DIY-project met je dochter of zoon of kleinkind? Maak dan  deze superleuke vriendschapsarmbandjes.
Het maken van vriendschapsarmbandjes is helemaal niet moeilijk. En het allerleukste is: je bepaalt zelf hoe hij eruit komt te zien.
Je kan kiezen uit 3 soorten knooptechnieken: 1) Kumihimo dat is knopen op zijn Japans met een kartonnen viltje (speciaal geschikt voor mensjes vanaf 4 jaar), 2) Vlechten met 3 draden of 3) knopen met 4 tot soms wel 6 tot 8 draden. Voor ieder wat wils.
Heb je de smaak helemaal te pakken dan kan je op zondag bij het Brei & Haakcafé nog meer draden komen uitzoeken.
Zaterdag 15:30 17:30
Bordspellen
ABK 10+
Altijd al geïnteresseerd geweest in moderne bordspellen? Maar nooit de kans gehad om ze te spelen, niemand om ze mee te spelen? Of hou je niet van spelregels lezen en krijg je liever een spel kant-en-klaar uitgelegd? Kom dan naar deze workshop (alleen of met je vrienden). Er liggen veel verschillende spellen klaar. Niet moeilijk, binnen een paar minuten uitgelegd, dus je speelt ze zo weg!
Zaterdag 16:00 17:30
Vlaggenspel
Kapschuur Alle leeftijden
Ga op zoek en roof de vlag van de tegenstander. Maar doe het wel voorzichtig, want anders wordt je gepakt. Kan jij goed zoeken en verstoppen? Dan ga je dit spel rocken.
Zaterdag 16:15 17:15
Wildplukken
Theatrico Alle leeftijden
Tijdens deze wildpluk workshop laat Mirjam Scholten van Kruidenkunst ons ontdekken welke eetbare planten er te vinden zijn op ons eigen PiKa terrein! Zelf eet ze zoveel mogelijk vanuit de natuur: ‘De natuur biedt ons echt alles wat we nodig hebben’
In de workshop zul je eetbare planten leren kennen en ook proeven. Daarnaast krijg je praktisch tips over de toepassing van verschillende wilde planten.
Zaterdag 16:30 17:00
Kamishibai
Piccolo 2 tot 12
Een kamishibai is verteltheater, met grote platen uit Japan. Daardoor kan er voor een heleboel kinderen tegelijk voorgelezen worden! Kom gezellig luisteren in ons prachtige vertelttheater en laat je meeslepen in alle mooie verhalen!
Zaterdag 17:30 18:30
Gezamelijke maaltijd
Piccolo Alle leeftijden
Terug van weggeweest: Aandacht voor elkaar en ondertussen genieten van een heerlijke maaltijd en het echte Pika gevoel ervaren. Eet gezellig mee. Let op: deelname is alleen mogelijk bij opgave vooraf.
Zaterdag 18:30 19:30
Poppentheater “Een thuis voor muis”
Convo 2 tot 6
Op zaterdag speelt Koos Wieman de poppenvoorstelling ”Een thuis voor muis.”voor de jonge kinderen. Een voorstelling in de grote Convo. Stel je voor dat je als een klein bang papieren beestje op de aarde komt maar je wil helemaal niet bang zijn, dan moet je kiezen. Als je beslist om geen bibber-beestje te zijn, hoe doe je dat dan? Voorstelling voor kinderen van 3 tot 103 jaar.
Zaterdag 19:30 20:30
DJ JUMP Kinder disco
Lebbink 2 tot 6
Ga je je klaar maken voor de disco zodat je daar je mooie nieuwe glitter-tattoo kan laten zien? Of houd je gewoon van glitters en kleur? Kies een mooie afbeelding uit en laat een (tijdelijke!) glittertattoo zetten!
Zaterdag 19:30 20:30
NivonJong borrel
Theatrico 18 tot 30
Kom je gezellig met ons borrelen? Wij organiseren een gezellige jongerenborrel die je niet wil missen!
Zaterdag 20:30 21:30
Cabaret: Roel C Verburg
Convo 18+
Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met gitaar en dat levert uiterst lollige liedjes op. Misschien ken je hem van ‘Onder De Plak’. ‘Ik Koester Je Oester’ of ‘Slechtste Rapper Van De Straat’, misschien ken je hem van Radio Veronica waar hij jarenlang elke vrijdagochtend bij Jeroen van Inkel een liedje speelde of misschien ken je hem helemaal niet, dat mag ook. Tussen de liedjes door vertelt deze relaxte flierefluiter ook nog bijzonder grappige verhalen over zijn leven als gitaar-comedian, en net als in zijn liedjes gaan ook daar de grappen in hoog tempo door.
Zaterdag 21:00 22:00
DJ JUMP Kinder disco
Kapschuur 6 tot 12
Ga je je klaar maken voor de disco zodat je daar je mooie nieuwe glitter-tattoo kan laten zien? Of houd je gewoon van glitters en kleur? Kies een mooie afbeelding uit en laat een (tijdelijke!) glittertattoo zetten!
Zaterdag 22:00 00:30
OMG
Convo Alle leeftijden
OMG: Ook dit jaar is het weer gelukt om ze te boeken, de Dordrechtse band OMG: met Nederlandstalige pop vanaf de 80-ties tot gisteren overgoten, met de kenmerkende OMG-saus. Een Engelstalige popset of een Doe Maar meezing feest. Het kan allemaal!
De 10-koppige formatie inclusief de blazerssectie “Happy Horns”  mixt gillende solo’s en af en toe een gevoelige snaar tot een gig vol plezier en herkenning.
Stilstaan is geen optie! Meezingen valt niet te vermijden!
Zaterdag 22:00 00:00
Silent disco
Bos 18 tot 30
Zingen, dansen & sjansen in het bos mét een koptelefoon op. Zien we jou op de dansvloer met onze super toffe Silent Disco? Dans op zaterdagavond met NivonJong mee in het bos onder een mooie sterrenhemel! Be there.
Zondag 09:00 21:00
Kleurtafel
Convo 2 tot 12
Leef je dit jaar uit op onze Kleurtafel: een speciale tafel met kleurboeken, papier en genoeg kleurtjes om de hele dag je creativiteit op papier los te laten!
Zondag 09:00 10:00
Mindful hardlopen
ABK 18+
Mindful hardloop training: De dag beginnen met ontspannen hardlopen in de natuur door bewust en met aandacht te lopen. Hierdoor kun je stress loslaten en de rest van de dag genieten van de andere mooie PiKa activiteiten. Alle hardloop niveaus zijn welkom!
Zondag 09:00 18:00
Springkussen
Convo 2 tot 12
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar weer in de buurt van de Convo zodat de kinderen lekker kunnen springen, terwijl er ook een oogje in het zeil gehouden wordt.
Zondag 09:30 10:30
Brak ontbijt
Theatrico 18 tot 30
Tot in de late uurtjes gedanst op zaterdagavond? Kom dan zondagochtend met NivonJong genieten van een gezellig brak-vega ontbijtje! Een mooi moment om rustig wakker te worden en bij te kletsen.
Zondag 09:30 10:30
Circus doe je zelf
Piccolo 2 tot 12
Wie wil er nou niet een circusartiest zijn? Tijdens ‘circus doe je zelf’  ga je,  onder begeleiding, kennismaken met allerlei spullen die in het circus gebruikt worden.
Zondag 10:00 11:00
Windlicht maken Macrame
Lebbink 21+
Wil jij ook een nachtlampje hebben voor buiten in de tuin? Kom gezellig met ons een windlichthouder knopen!
Zondag 10:15 11:45
Zingen met Dubravka
Convo 21+
Een PiKa zònder Dubravka is als een lente zonder lammetjes of een zoutvaatje zonder peper: raar en niet compleet. Ook dit jaar kan je op verschillende momenten zingen met Dubravka. Er is ‘gewoon’ zingen met Dubravka en zingen met ‘het rode boekje’.
Zondag 10:30 11:30
Yoga
Theatrico 18 tot 30
Doe je mee met onze Sunday morning yoga! Ga met ons back to the basics en kom tot rust met een fijne yogales.
Zelf meenemen: een handdoek of (yoga)matje.
Zondag 11:00 12:00
Mozaieken
Piccolo 2 tot 12
Knippen en plakken met scherfjes of steentjes! Je kan hier je eigen steen versieren met kleine mozaieksteentjes. Thuis kan je hem op een mooi plekje geven: neerzetten of ophangen. Kom er gezellig bij en maak er iets moois van!
Zondag 11:00 13:00
Pizzaspel
Piccolo 10 tot 20
Maak de meeste pizza´s van Hall. Doe dit door tactisch met je grondstoffen te handelen (met de andere spelers. Wees anderen te slim af, zodat jouw team de meeste pizza´s maakt.
Zondag 11:00 12:00
Op de koffie bij het Centraal bestuur
Terras Deel 21+
Drink een kopje koffie met de leden van het Centraal Bestuur (CB). Je bent welkom op zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur bij de Deel. Wat vind je van het Nivon? Wat kan er beter, leuker, anders? Heb je goede ideeën en wensen, kritische opmerkingen, of ben je tevreden en wil je alleen even kennismaken en een complimentje geven? De CB-leden gaan graag met je in gesprek.
Zondag 11:30 12:30
Workshop Fotografie met je telefoon
Lebbink Alle leeftijden
Mooie foto’s  maken met je telefoon? Het kan! Samen gaan we ontdekken wat voor leuke beelden je allemaal wel niet kan maken! Kom en doe lekker mee voor een rondje over de camping.
Zondag 12:00 13:00
Discussie over de toekomst van Nivon
Convo 18 tot 30
Hoe ziet Nivon er  over 50 jaar uit? Zal de verduurzaming zich ook binnen het Nivon verder ontwikkelen? Subtainable Tourism wordt dat voor Nivon een belangrijk issue? Hoe kijken jongeren daar tegenaan en hoe vinden zij dat Nivon daar een aandeel aan kan leveren? Jongeren zijn bezorgd over de toekomst is een uitspraak die we steeds vaker tegenkomen. Volgens veel jongeren zal het klimaat door menselijk toedoen ongekend snel veranderen. Kan Nivon in de toekomst een bijdrage leveren om dat schrikbeeld tegen te gaan?
De discussie vindt plaats onder leiding van NivonJong.
Zondag 12:00 13:00
Pilates
Theatrico 21+
Aandacht voor Mind & Body: Pilates is een mind- en body les waarbij je zowel aan kracht als flexibiliteit werkt. Dit jaar komt Melanie deze lessen verzorgen. In het dagelijks leven runt zij een sportschool in Utrecht, waar zij deze pilateslessen geeft en personal trainster is.
Zondag 12:00 15:00
Volleybal Tournooi
Volleybalvelden Alle leeftijden
Ook niet meer weg te denken van het PiKa: het Volleybaltoernooi. Vanaf 12.00 uur kan jij met je team mee doen aan het volleybal-toernooi. Zorg dat je 4 tot 6 spelers hebt en verzin een goede naam voor jullie team. Aanmelden kan bij de Hooiberg. Ben je vergeten om jezelf aan te melden en wil je wel graag mee doen? Kom dan om 10.00 uur naar het volleybalveld. Dan delen we je alsnog in.
Zondag 12:30 13:00
Zeepbaan
Bij Convo 6 tot 12
Neem je opblaaskrokodil, giraf of eenhoorn mee en glijd zo ver mogelijk over de zeepbaan. Veel nattigheid en plezier gegarandeerd!
Zondag 13:00 15:00
Theaterworkshop + Voorstelling maken
Kapschuur 18+
Is theater laat maar zeggen ‘echt jouw ding’? En heb je altijd al zelf in een theaterstuk willen spelen? In de huid van een ander kruipen? Je podium-angst overwinnen? Of kijken waar je extraverte grenzen liggen? Grijp dan deze kans! Tijdens deze workshop zullen maximaal 12 bezoekers een voorstelling maken en later op de dag ook opvoeren! Gezien de beperkte beschikbaarheid graag vooraf aanmelden bij de Deel.
Zondag 13:00 13:45
Voorstelling: Koffers die verhalen
Piccolo Alle leeftijden
Ontmoetingen tussen de Prinses en de Maan en een romantische Hark en Schep. Piraten varen uit en bezorgen flessenpost, en beren verzamelen kleuren, geuren en woorden. Poëtische voorstelling met minimale middelen. In een theatrale omgeving worden de kinderen meegenomen in de rijke wereld van de fantasie.
René Hildesheim treedt het publiek tegemoet met alleen een kist vol verhalen, zijn stem en mimiek. Juist in het contact met het publiek en het betrekken van zowel kinderen als volwassenen bij zijn optreden, ligt zijn kracht.
Zondag 13:00 14:00
Zeepbaan
Bij Convo Alle leeftijden
Neem je opblaaskrokodil, giraf of eenhoorn mee en glijd zo ver mogelijk over de zeepbaan. Veel nattigheid en plezier gegarandeerd!
Zondag 14:00 15:00
Kleinkunst: De eenakter ‘Ont-rouwen’
Theatrico Alle leeftijden
Rouwen. Hoe doen we dat? Verlies is er op vele manieren en loopt als een rode draad door ons leven. In de voorstelling ‘Ont-rouwen’ ontmoeten we twee vrouwen die rouwen in een kerktuin. Een veel mooiere naam dan kerkhof, of begraafplaats, toch? Angela is vorig jaar haar man verloren aan meneer Alzheimer. Michelle heeft 14 jaar geleden haar zoon verloren en bezoekt nog elke dag zijn graf. Vandaag raken ze met elkaar in gesprek. Hoe verschillend en gelijk kan stille pijn zijn? En wat is de kracht van aandacht?
Angela: Erna Correljé; Michelle: Conny van der Heul; Tekst: Peter-Jan Ecktein; Regie: Peter Meijer
Zondag 14:00 15:00
Dapkedans
ABK grasveld Alle leeftijden
Dabke is een sociale dans uit het Midden-Oosten (Libanon, Syrië, Palestina, Irak) die je nooit alleen danst. Het is een traditionele cirkeldans die wordt gedanst tijdens een feest, verjaardag, huwelijk of gewoon omdat de juiste muziek wordt gespeeld. Mensen springen op, vormen een cirkel en dansen samen op het ritme die de Dabke met zich meebrengt. Samen dansen heeft iets magisch en brengt mensen van alle leeftijden en nationaliteiten samen. In deze workshop leert het team van Dreaming of Syria (die ‘Dabke Nights’ door heel Nederland organiseren) je de basisbeginselen van de Dabke. Danservaring niet vereist en iedereen kan meedoen.
Zondag 14:00 15:30
Figuurzagen: Totem dieren
Lebbink 6 tot 12
Dit jaar gaan we totem dieren figuurzagen! Maar wat zijn totem dieren eigenlijk? En wat is het verschil met het hebben van een lievelingsdier? Dat wordt eerst rustig aan je uitgelegd zodat je daarna een dier kan zagen en kan beschilderen met prachtige kleuren. Kinderen en ook papa’s, mama’s, oma’s en opa’s, ooms en tante’s en je buurvrouw/man van de camping, kortom IEDEREEN is van harte welkom.
Zondag 15:00 16:00
Kleinkunst: Turbid milk
Theatrico alle leeftijden
Turbid Milk is een Nederlandstalig muziekduo bestaande uit Doortje Winter en Eva Heijne. Hun muziek klinkt als een mix van funky pop en kleinkunst met een donker randje. Zo zingen ze over moeilijke katers, relatieflaters en confetti consequenties. De 2 ontmoetten elkaar 13 jaar geleden in de brugklas van de middelbare school in het Groningse Stadskanaal. Sinds 2016 zijn ze officieel een duo en reizen ze stad en (platte)land af om op alle denkbare plekken hun muziek ten gehore te brengen. Zo stonden ze in de afgelopen jaren op Bevrijdingsfestival Overijssel, Stukafest Zwolle, Theater Geert Teis en poppodium Hedon. In 2019 brachten ze hun debuutsingle en anti-liefdesliedje ‘Briefje Aan M’n Liefje’ uit. 2 jaar later kwam midden in de lockdown hun samenwerking met Lange Mannen Met Haast ‘Vier’ uit. In de zomer van 2022 ging het duo voor het eerst op tour langs surfcamps in Frankrijk en Spanje en kwamen ze met een bak aan nieuwe liedjes en ervaringen weer thuis. Afgelopen februari brachten ze hun nieuwste single ‘Geld’ uit.
Zondag 15:00 16:00
Schminken
Piccolo 2 tot 12
Heb jij altijd al eens een leeuw, tijger of een vlinder willen zijn? Je kan je vandaag laten schminken als (bijna!) alles wat je kan bedenken! Kom gezellig langs en breng je creatieve idee mee!
Zondag 15:00 15:45
Namen & nummers
ABK Alle leeftijden
Namen worden gezichten. Nummers worden huizen. Gezichten worden mensen, we brengen jullie thuis!
Namen en Nummers is een gewaardeerde en vernieuwende vorm van herdenken. Het confronteert mensen op een persoonlijke en indringende manier met de geschiedenis.
Zondag 15:00 16:00
Brei- en Haakcafé
Trefveld Alle leeftijden
Heb je nog wat op de pennen staan of wat te vragen over breien of haken? Kom dan gezellig naar ons Brei & Haakcafé! Hoewel deze activiteit voornamelijk is gericht op ‘samen, zelf doen’ kan er links- en rechts wel een handje worden geholpen. Met de klanken van de kleinkunst op de achtergrond kunnen we,  onder het genot van een drankje en een koekje, lekker kletsen over de leukste hobby’s die er bestaan.
N.B.: Je kan ook nieuwe draden voor je vriendschapsarmbandje komen halen en gezellig komen knopen. Tot ziens in het Brei & Haakcafé, Siebke
Zondag 16:00 17:00
Kleinkunst: Reversed- Rian Evers
Theatrico Alle leeftijden
Reversed is Rian Evers in samenspel met muzikale vrienden. Rian is troubadour, songwriter, muzikant, theatermaker en reiziger. Overal waar ze gaat, neemt ze haar gitaar mee. Als singer-songwriter schrijft ze Engels en Nederlandstalige liedjes die flirten met bekende genres en tegen het conventionele aanschuren, al is ze daar uiteindelijk veel te koppig voor. Dit resulteert in een repertoire vol eclectische luisterliedjes, die ze vervolgens het liefst telkens opnieuw laat kruiden en kleuren door de muzikale ingevingen van haar muzikale vrienden: een immer uitdijend collectief met uiteenlopend instrumentarium. Tijdens PiKa speelt Rian een solo-set en omarmt daarmee de kwetsbaarheid van haar liedjes, teruggebracht tot gitaar en stem.
Zondag 16:00 17:30
Bordspellen
ABK 10+
Altijd al geïnteresseerd geweest in moderne bordspellen? Maar nooit de kans gehad om ze te spelen, niemand om ze mee te spelen? Of hou je niet van spelregels lezen en krijg je liever een spel kant-en-klaar uitgelegd? Kom dan naar deze workshop (alleen of met je vrienden). Er liggen veel verschillende spellen klaar. Niet moeilijk, binnen een paar minuten uitgelegd, dus je speelt ze zo weg!
Zondag 16:00 17:30
Maak kennis met Therapiehond Seia
ABK Grasveld 2 tot 12
Kom je ook lekker knuffelen, speuren, wandelen, een spelletje doen met therapiehond Seia? Of wil je weten wat een therapiehond allemaal voor werk doet? We zien je graag verschijnen!
Zondag 16:30 17:00
Muziek op schoot
Kapschuur 2 tot 6
Baby’s, dreumesen en peuters genieten van muziek en het zingen van liedjes, net als ieder mens! Vooral samen met ouders is dit een mooi moment van samen zijn. Maar hoe gaan die liedjes en spelletjes ook alweer? Zing, speel en luister mee en ga samen op een speelse manier muziek ervaren.
Zondag 17:00 17:30
Luc
Piccolo Alle leeftijden
LUC in zijn eigen Circus: Luc is een bijzondertalentvol artiest. Een echte entertainer. Hij komt al jaren op PiKa en samen met Circus Caps en René heeft hij al vaker opgetreden. Dit jaar gaat hij solo en laat hij anderen met hem meerspelen. Geniet van deze ,mooie show waarin Kracht van Aandacht erg zichtbaar en voelbaar is.
Zondag 17:30 18:30
Gezamelijke maaltijd
Piccolo Alle leeftijden
Terug van weggeweest: Aandacht voor elkaar en ondertussen genieten van een heerlijke maaltijd en het echte Pika gevoel ervaren. Eet gezellig mee. Let op: deelname is alleen mogelijk bij opgave vooraf.
Zondag 18:30 19:30
Bout big
Convo Alle leeftijden
Zondagavond bij mooi weer staat de poppenkast van Bout Big weer op het veld. Bout Big, Eric, Truus Decibel en de andere bekende poppen zijn aandachtig bezig geweest om zich voor te bereiden op de kracht die aandacht kan hebben. Ook Poesie wil er dit jaar weer bij zijn om het publiek vanuit zijn mandje te begroeten.
Zondag 20:00 20:30
PiKa spreekuur
Convo terras Alle leeftijden
Zoals elk jaar kun je de PiKa Festival-commissie opzoeken voor een praatje. Misschien heb je ideeën voor volgend jaar, wil je een workshop geven of wil je zelfs in de commissie? Je kunt ons altijd even aanschieten.
Zondag 20:30 21:00
Theater voorstelling
Theatrico Alle leeftijden
Deze voorstelling is overdag gemaakt tijdens een van onze theaterworkshops! Waar de show over gaat, kunnen we dus nog niet weten. Ben jij ook zo benieuwd? Kom dan om 20:30 naar de Theaterico!
Zondag 21:00 22:30
Band: The Cruz and The dukes of Harlem
Conco Alle leeftijden
The Cruz & The Dukes of Harlem brengen op een luide, snelle en speelse manier een tribute aan de Rock ‘n Roll van de jaren vijftig en de jaren zeventig powerpop. Hun rebelse poëtische teksten gaan over gebroken harten, onvervulde dromen, stiekeme crushes en de eeuwige jeugd. Ze breken het podium af met hun unieke energieke shows.
Zondag 22:30 00:30
Band: Rock bottom
Convo Alle leeftijden
We sluiten onze laatste avond af met Rock Bottom! Rock Bottom is ready to party! Laat je meevoeren met frontvrouw Jackie Lou en haar hot-ass crew die ervoor zorgen dat je alle decennia van rock, punk en grunge gaat meemaken: Een echt rockkanon!
Maandag 09:00 13:00
Springkussen
Convo 2 tot 12
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar weer in de buurt van de Convo zodat de kinderen lekker kunnen springen, terwijl er ook een oogje in het zeil gehouden wordt.
Maandag 09:30 10:00
Pilates
Theatrico 21+
Aandacht voor Kracht & Flexibiliteit – Pilates met Melanie
Pilates is een mind- en body les waarbij je zowel aan kracht als flexibiliteit werkt. Dit jaar komt Melanie deze lessen verzorgen. In het dagelijks leven runt zij een sportschool in Utrecht, waar zij deze pilateslessen geeft en personal trainster is.
Maandag 10:00 13:00
Ruilspel
Buiten 6 tot 12
Wat nou als je kon beginnen met iets heel kleins en dit zonder geld kom omzetten in iets mooiers of groters? Begin met een theezakje dat je kan ophalen bij de Convo, de camping is je speelveld. Probeer het zakje te ruilen voor iets mooiers en ruil zo verder door. Waarmee eindig jij?
Maandag 12:00 13:30
Sluiting met Dubravka
Convo Alle leeftijden
Nieuw dit jaar: een voorstelling gemaakt over PiKa 2023! Het hele weekend lang loopt er een theatergroep over het PiKa. Zij geven workshops, maar dat is niet het enige…. Ondertussen vangen zij verhalen en indrukken op. Hiermee maken zij gedurende het weekend een voorstelling die zij tijdens de sluiting voor ons gaan opvoeren!  Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de prijsuitrijkingen en sluitend we zingend met Dubravka én de Internationale het weekend uit!
Maandag 13:30 14:00
Opruimen met z’n allen
Convo Alle leeftijden
Dit spreekt voor zich! Als iedereen zijn/haar/hun eigen spulletjes goed opruimt,  plus een beetje extra , dan laten we het Hallse Hull weer picobello in orde achter!