ABK huis

ABK huis

Tijdens het PiKa festival kan je ook slapen in het ABK huis. Dit is speciaal voor alle mensen die niet meer kunnen of willen kamperen maar wel optimaal van het festival willen genieten! Dit moderne natuurvriendenhuis is zeer rolstoelvriendelijk met extra ruime deuren en aangepast sanitair.

Aanmelden voor een plek in het ABK huis kan gewoon via de aanmeld pagina. Gezien het aantal plaatsen beperkt is, kan het al zo zijn dat het ABK huis vol zit.

Geschiedenis

ABK staat voor Asser Benjamin Kleerekoper, naar wie het huis genoemd is. De eerste ABK huis is gebouwd in 1932 in Bennekom. En hier samen komen op  met de pinksteren is terug traceerbaar tot 1939. Echter heeft dit houten gebouw het eind van de oorlog niet gehaald.

Het huidige landgoed wat wij nu kennen als het Hallse Hull is in 1951 aangekocht door het Nivon. Het gebouw stond hier toen al op, echter sinds 1954 word Asser Benjamin Kleerekoper hier geëerd.

Het huis en het PiKa festival zijn al lange tijd aan elkaar verbonden. Op de website van Nivon historie kan je meer informatie vinden over de rijke historie.