Spelen
op het PiKa Festival
Kom ook 7 tot en met 10 juni
Meld je nu aan!
Zingen
op het PiKa Festival
Kom ook 7 tot en met 10 juni
Meld je nu aan!
Actief
op het PiKa Festival
Kom ook 7 tot en met 10 juni
Meld je nu aan!
Knus
op het PiKa Festival
Kom ook 7 tot en met 10 juni
Meld je nu aan!
Ontmoeten
op het PiKa Festival
Kom ook 7 tot en met 10 juni
Meld je nu aan!
Creatief
op het PiKa Festival
Kom ook 7 tot en met 10 juni
Meld je nu aan!

Programma

Vrijdag

Kennismakingsspel (20.00-21.00)

Staat je tent al en Is grubbedonk toch iets te veel van het goede op de vroege vrijdag avond? Ben je nieuwsgierig naar wie er deel nemen aan ons mooie festival? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan naar de Convo en leer elkaar op een leuke manier kennen. Alle leeftijden zijn welkom.

Grubbendonk (20.30-22.30)

Het meest epische JUMP-spel is weer terug van weggeweest. We gaan met z’n allen Grubbendonk spelen! Ben jij klaar om met jouw team op zoek te gaan naar de juiste locaties en de anderen te snel af te zijn? Zet jij hoog of juist laag in en weet je te ontsnappen aan al wat zich in het duister bevindt? Test je tactische skills en speel mee! Schrijf je snel in want vol is vol! We gaan tijdens dit spel in teams van het terrein af (max 40 personen).

Tape-It (21.30-22.30)

TAPE-IT begon in 2008 als een manier om op een prettige wijze wat verloren tijd door te komen voor enkele muzikanten en dat is eigenlijk zo gebleven. De band bestond oorspronkelijk uit 3 leden, met het plan om ander muzikanten uit te nodigen op het moment dat daar behoefte aan was. Helaas, de eerste twee die gevraagd werden waren niet van plan om de band weer te verlaten: het zal wel te gezellig geweest zijn. Daarom besloot Tape-it het maar een poosje met hun uit te zingen. Feitelijk waren ze erg blij met hun inbreng.

In de eeste twee jaren van het bestaan van de band, groeide TAPE-IT van een twijfelachtige mix van beginnende spelers en ervaren muzikanten tot een strak en dynamisch spelende band.

De unieke sound ontstaat door de combinatie van de jaren ’70 singer-songwriter invloeden en de dansbare, bluesy aanpak van de band.

Singelfeestje (23.30-0.30)

Ken jij ‘m nog: gooi een muntje in de machine en gaan met die plaat! Op dit feestje vraag jij jouw favoriete singletjes aan! Van oude hitjes als ‘Gimme Gimme’ van Abba tot de allernieuwste nummertjes! Schudden met die heupen en ouderwets meezingen maar! Jij komt toch ook?

Zaterdag

Zingen rode boek (10.00-11.00)

Dubravka zal de liederen van de vroegere zanggilde bestaande uit” de gele, rode of grijze boekjes” na jaren afwezigheid weer met ons laten klinken. Kom met ons meezingen op de zaterdag en zondag. Laat “Voorwaarts en niet vergeten” weer schallen over het grasveld van het ABK-huis.
Locatie: ABK-huis

Wereld winkel en kleedjesmarkt (10.00-17.00)

Kom naar de wereld winkel. Een heleboel kraampjes die met mooi weer het hele veld om toveren tot een kleine markt. Hier kan je altijd wat leuks vinden wat wel eens heel leuk in jouw huis kan staan.

Kindertheater (10.00-11.00)

Zaterdagochtend komt de kindervoorstelling: Binnenpret. Binnenpret gaat over een meisje Ellis. Ellis praat met haar knuffels, maar ineens praten ze terug…… en niet alleen haar knuffels komen tot leven. Duik in de wereld van Ellis, want het is feest in haar hoofd. Over een meisje en haar grenzeloze fantasie.

Lezing energiecoach helpt u met besparen (10.00-11.00)

door de dagelijkse dingen net iets anders te doen, kunt u vaak al veel energie (en dus ook geld) besparen, Klaas Gomes, energie coach in de Gemeente Gouda maakt u in deze lezing bewust van uw energiegebruik en geeft praktische adviezen over hoe u dit omlaag kan brengen!

Hoe kunt u energie besparen? Een lezing met allerlei handige en praktische tip in en om huis

NivonJong goes wild: bootcamp (10.45-11.45)

Alle remmen los! Ben jij niet bang voor een beetje competitie? Kom dan naar de bootcamp van NivonJong en leef je uit! Onder leiding van een gecertificeerde trainer gaan we in de natuur onze grenzen verleggen. De bootcamp is geschikt voor iedereen die aan zijn conditie en kracht wilt werken. Kom je in foute fitness kleding? Dan 20 squats minder voor jou!

Opening (12.00-13.00)

Dit jaar heeft het Pika festival als thema ‘Samen naar een schone toekomst. Vaak denk je dan als eerste aan een schoner milieu, schone energie,  voedsel zonder pesticiden of duurzame  energie. Maar ook zou je kunnen denken aan een ‘schoner’ politiek klimaat . Eigenlijk kun je aan ‘Samen naar een schone toekomst, een geheel eigen invulling geven. We zijn benieuwd waar je aan denkt bij dit thema.  Maar zo laten we ons ook verrassen wat de lezing van de energiecoach ons leert of de lezing  biodiversiteit in de stad. In de workshop Hennep kleding gaat het o.a. over de mogelijkheden om via je kledingkeuze een mooiere wereld te maken. En wil je een ‘schoner’ brein, ga dan naar de workshop digitale detox.

Een jong brein heeft in ieder geval onze openingsgast, een aanstormend politica van krap 18 jaar oud, Sophie Heesen. Dit jaar is zij voor de PvdA in de gemeenteraad van Gouda gekozen. En dat is op zijn  minst bewonderingswaardig als je ook nog in je eindexamenjaar zit. Wil je meer weten over Sophie Heesen en het programma? Kom dan naar de opening.

Kleurtjesspel (12.30-13.30)

Ben jij snel en behendig en ben je niet vies van een beetje schmink? Dan is dit echt iets voor jou! Heb jij de meeste kleuren verzameld en zorg jij ervoor dat ze je niet te pakken krijgen? Denk aan goede schoenen, want we gaan lekker rennen in het bos.

Zing met Dubravka (13.00-14.00)

Dubravka is al al jaren van de partij als dirigent van het gelegenheidskoor op PiKa. Wat zij dit keer voor ons in petto heeft is een verrassing. Kom naar de Convo zaterdag- en zondagmorgen en zing mee.

Get your own NivonJong-henna tattoo (13.30-15.30)

Geen festival zonder tijdelijke tattoo! Scoor een NivonJong-henna tattoo en steel de show. Ga je voor het NivonJong-motto ‘Zin in een avontuurtje?’ op je arm, een bergschoen op je schouder of een verrekijker op je enkel? Als jij een plekje op je lichaam reserveert, regelen wij de henna tattoo artists.

Stokbrood bakken (14.00-16.00)

Dit jaar gaan we weer stokbroodbakken. Neem je eigen stok mee en bak zelf het lekkerste broodje. Omdat het andere jaren vaak te droog was voor open vuur hebben we dit jaar een plan B bedacht. Op het Pika hoor je of we “traditioneel” gaan bakken of dat we toch de broodjes op een alternatieve manier bruin gaan bakken. Het wordt vast weer erg lekker.

Tafeltennis toernooi (14.00-16.00)

Ben jij sportief en denk jij goed met een batje en balletjes overweg te kunnen, geef je dan nu op voor het tafeltennis toernooi. Veel deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen en na hard werken en veel zweten zal er uiteindelijk een winnaar naar boven komen.

Spiraal maken (14.00-15.00)

Wie heeft er stalen zenuwen en kan zonder dat het lampje gaat branden naar de andere kant van de spiraal komen? Dit leuke technische spel gaan we zelf maken en mag je mee naar huis nemen. Ben je zelf niet zo technisch? Geeft niks er zijn genoeg mensen om je te helpen.

Avontuurlijk bosspel (14.30-15.00)        

       

Ben jij in voor een echt avontuurlijk bosspel? Maak het bos van het Halls Hull weer (on)veilig met een grote groep kinderen! Let’s go!

Kleding hennep workshop / lezing (15.30-17.00)

Hul jij je in hennep?
Trek je wat aan van duurzaamheid en ga goed gekleed!

Lonneke Bakker is eigenaresse van webshop Green Lily en betrokken bij een groot Nederlands initiatief om de kledingindustrie te verduurzamen, het textielconvenant. En die verduurzaming is hard nodig, want de ‘fast fashion’ industrie levert behoorlijk wat vervuiling en onrecht op.

In deze workshop met veel uitwisseling met het publiek, gaat Lonneke dieper in op de problemen binnen de kleding-industrie, geeft ze info over meer duurzame stoffen zoals hennep, tencel en bamboe. Ze vertelt ook over de mogelijkheden om via je kledingkeuze een mooiere wereld te maken.

Altijd al willen weten of je je hennepshirt op kunt roken als je er ‘m echt niet meer aan kunt? Zelf goede tips over hoe je lang met je kleding kunt doen? Of hoe je ervoor zorgt dat je broek niet door kinderhandjes gemaakt is? Kom dan naar deze workshop!

Bandfestival (15.30-17.00)

Nivon Jong bandfestival
Dit jaar hebben we een gloednieuw programma onderdeel!

Naast de coverbands op de avond willen we jonge, startende bandjes met eigen nummers (en een enkele cover) een podium geven.

De bands The mind from me en What’s next trappen dit nieuwe minifestival af.

Dus ben je zelf jong, of jong van geest: kom luisteren!

The mind from me

Zijn jullie op zoek naar een nieuwe, verfrissende ervaring voor jullie podium? Iets anders dan gewoonlijk? Wij, een vierkoppige band uit Capelle aan den IJssel zijn hetgeen waar jullie naar op zoek zijn; geen melodramatische nederpop met een zachte G, geen saaie popbandjes, en ook geen gasten die 3 minuten beuken en schreeuwen. In plaats daarvan brengen wij jullie post-hardcore met invloeden uit een breed scala alternatieve rockmuziek.

De aangrijpende zang van Mathieu Geerling, de gruwelijke riffs van Luka Čuturić, de genadeloze drums van Lisa Ringerwöle en de strakke baslijnen van Florian van Herk vormen samen een mooi geheel – zowel nummers waardoor je spontaan in de moshpit wilt springen, als melancholische meezingers die je een traantje doen wegpinken. The Mind from Me is niet je doorsnee band, waarbij iedereen enkel stil staat als een stijve hark en naar de grond staart. In plaats daarvan wordt er rond gedanst en gesprongen, en wordt er actief een verbinding gezocht met het publiek.

The Mind from Me is:
Mathieu Geerling – zang, gitaar, synths
Luka Čuturić – gitaar, backing vocals
Lisa Ringerwöle – percussie

En What’s next

“What’s Next” is een all-round coverband uit Gelderland. Deze veelzijdige swingende band speelt de lekkerste tracks vanaf het jaar 2000, gecombineerd

met de leukste dansklassiekers van de  vorige eeuw.  Variatie in repertoire en het enthousiasme van de ervaren muzikanten zullen ieder evenement

of feestje laten bruisen!

Theaterworkshop (8-16 jr 16.00-17.00 & 16< jr 19.30-20.30)

Ik ben Marieke van Schaik, student Docent Theater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle. De wereld, maatschappij, de mensen erin en hun beweegredenen fascineren mij en ‘de vloer’ is de plek waar je dat allemaal kwijt kan en ruimte kan geven. Het leukste aan theater vind ik dat er plek is voor iedereen: er is nooit iemand overbodig of te veel, het is iets dat je samen doet en maakt – en dat maakt het zo leuk om er les in te geven.

Workshop collage kunst (19.00-20.30)

Misschien denk je bij deze workshops aan plaatjes knippen en naast elkaar plakken. Maar dat is niet wat hier bedoeld wordt. Je kiest een tiental plaatjes uit tijdschriften die jou raken, op wat voor manier dan ook, mooi, grappig, raakt een verlangen, enz enz. Hiermee gaan we een schilderij maken. Je zult verrast zijn van het resultaat! En… wat zegt dit collage schilderij over jou?

Kinder-Disco (20.00-21.00)           

Krijg jij ook de kriebels in je lijf van ‘Sexy als ik dans’ van Nielson en kan jij niet stil blijven staan op ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake? Dan is deze kinderdisco echt iets voor jou! Alle nieuwste hits op een rijtje en zit jouw favoriet er niet tussen? Aanvragen mag altijd, want dit feestje is speciaal voor jou!

Superdeal (21.30-22.30)

Superdeal is een vriendenband waarvan de meeste leden elkaar al jaren kennen en samenspeelden in vroegere formaties zoals Big Deal, Just for Fun, ‘No Deal No Fun’ en andere lokale Leidse bands.
Begin 2017 zijn ze begonnen in deze formatie en sindsdien bouwen ze gestaag en met veel plezier aan hun repertoire.

Superdeal heeft een voorliefde voor stevige rock en harmonieuze ballads, maar schuwen ook de blues niet. Ook actuele muziek houden ze in de gaten en komt op hun setlist terecht.

Korte introductie van de bandleden:

Siebke de Horn, zangeres en percussie
Jan de Horn, slaggitaar
Jeroen Boom, drums
Frans van der Voort, Bas
Ted Overgaauw, sologitarist
Inge Prevoo, zang en sax
Hans van Munster, geluid

Silent Disco (22.30-00.00)

Een geheim feestje in het bos. Laat je voor je outfit inspireren door al het moois uit de jungle. Dans, spring en zing je zorgen weg. Hakuna matata! Wil je weten waar je moet zijn? App ‘NivonJong AAN’ naar 06-57590728!

Hits voor alle leeftijden (23.00-0.30)

Een lekker avondje losgaan op zowel moderne als oude hits. Dansen en swingen zijn deze avond een must want hoe kun je nog stil blijven staan op zulke lekkere muziek?

Zondag

Zingen rode boek (9.00-10.00)

Niet een maar twee dagen krijg je de mogelijkheid om mee te zingen uit het rode boek met Dubravka. Ook op zondag zal zij weer liederen van het vroegere zanggilde laten weerklinken. Zing weer mee over het grasveld van het ABK-huis.
Locatie: ABK-huis

Workshop kunst collage (9.30-11.00)

Misschien denk je bij deze workshops aan plaatjes knippen en naast elkaar plakken. Maar dat is niet wat hier bedoeld wordt. Je kiest een tiental plaatjes uit tijdschriften die jou raken, op wat voor manier dan ook, mooi, grappig, raakt een verlangen, enz enz. Hiermee gaan we een schilderij maken. Je zult verrast zijn van het resultaat! En… wat zegt dit collage schilderij over jou?

Muziek instrumenten maken (10.00-11.00)

Wat is er leuker dan muziek luisteren? Zelf muziek maken natuurlijk! We gaan zelf muziekinstrumenten knutselen en dan in optocht over het terrein om er een echt feest van te maken (2 – 8 jr).

Zingen met Dubravka (10.00-11.00)

Niet een maar twee dagen kan je mee komen zingen met de liederen van Dubravka. Kom in de Convo mee zingen en laat je dirigeren binnen het gelegenheidskoor.

Cursus fotografie met de mobiel (10.00-11.00)

In deze workshop ga je kijken hoe je met je telefoon de leukste foto’s kan maken, want niet iedereen heeft zo’n grote camera nodig! Kijk hoe je door zelfs maar op een andere manier te staan een totaal ander plaatjes kunt maken (8-16 jr).

Volleybal toernooi (10.00-15.00)

Ben jij sportief en denk jij dat je wel een beetje kan volleyballen. Op zondag mag iedereen mee doen aan het volleybal toernooi. Alle teams zullen het tegen elkaar opnemen bij de volleybalvelden. Zorg dat je 4 tot 6 mensen bij elkaar hebt verzameld om mee te kunnen doen aan het volleybal toernooi.

Op de koffie bij het Centraal Bestuur (11.00-12.00)

Drink een kopje koffie met de leden van het CB. Je bent welkom op zondagochtend van 11 tot 12 uur bij De Deel. Wat vind je van het Nivon? Wat kan er beter, leuker, anders? Heb je goede ideeën en wensen, of kritische opmerkingen, of ben je tevreden en wil je alleen even kennismaken en een complimentje geven? De CB-leden gaan graag met je in gesprek.

Brakke Brunch (11.30-12.30)

Omdat wij niets liever zien dan jullie stralende koppies in de morgen regelt NivonJong een ultieme brakke brunch. Praten mag, maar hoeft niet. 😉 Voor iedereen toegankelijk, ook als je niet ‘young, wild and free’ bent. Er staat een speciale antikaterkuur op het menu en ook paracetamol is aanwezig. Vol is vol, dus kom op tijd uit je tent gerold! 4€ p.p. #Motivatehydratefeelgreat #volisvol #veganfriendly

Kinder circus (11.30-12.30)

Wat is er leuker dan zelf een circusartiest zijn. Je mag zelf onder begeleiding kennismaken met de attributen van het circus. Misschien ben jij wel de volgende acrobaat in het circus van Poehaa.

Zeepbaan (12.30-14.00)

Hoe glij jij het snelste naar de andere kant van de zeepbaan? Trek je zwembroek aan, neem je opblaaskrokodil, flamingo of surfboard mee en glibber met of zonder over de zeepbaan!

Country Line Dance. Country dansen op western muziek (12.00-13.00)

Country line dance dans je in rijen los naast en achter elkaar, de zo genaamde “lijnen” (line).

In principe zijn het dansen zonder partner. De basisgedachte is: op een rij/lijnen met z’n allen dezelfde danspassen uitvoeren.

Toch bestaan er binnen de country-line dance ook partner dansen. Bij partner dansen worden uiteraard tweetallen gevormd.

Aan de workshop country-line dance kan iedereen mee doen. Het gaat niet om de prestatie maar om het plezier in het dansen met elkaar, ik “bekijk” ter plaatse wat de deelnemers aan kunnen en pas mijn dans programma daar op aan. Ik zal mijn best doen om voor iedereen een gezellig leerzaam en uitdagend dansfeest te creëren.

PIKA-journaal (12.30-13.30)

Dit jaar gaan we ook weer een Pika journaal maken onder leiding van Michiel Bos. Wat gebeurt er allemaal op een dag van het Pika? Vind jij het leuk om dit vast te leggen op de camera en in de avond te laten zien? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou (6-12jr).

Botanische Filosofie: De reislustigheid van zaden (12.30-13.30)

De meeste dieren kunnen zich eenvoudig verplaatsen via land, water of lucht. Maar zodra een zaadje wortel schiet, staat het vastgenageld in de grond. Daarom heeft het plantenrijk een flinke trukendoos tot zijn beschikking om te zorgen dat nakomelingen worden verspreid. Sommige planten voorzien hun zaden van haken en grijpers met gekartelde tanden om zich vast te houden aan de vacht van dieren. Weer andere zaden zijn voorzien van vleugels waarmee zij zich verspreiden via de wind. De beroemde Britse bioloog Charles Darwin is de eerste die deze verspreidingstactieken van zaden onder de loep neemt. Tijdens deze lezing kijken we hoe deze natuurgeleerde de dispersie van planten ontrafelt.

Voorlezen door Marja (13.30-14.30)

Dit weekend wordt er voor de kleinste onder ons weer levendig voorgelezen. Dit jaar door iemand die al 40 jaar werkzaam is met kinderen en die 2 leuke boeken heeft meegenomen.

Kleinkunst (14.00-16.30)

Annette vogel

Anette Is een singer-songwriter
Annette’s grote voorbeelden zijn David Byrne (Talking Heads), Creedence Clearwater Revival, Sandy Denny (Fairport Convention), Joan Baez en John Coltrane. Sinds zomer 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. Ze vormen een mooi Amsterdams duo met funky folksongs. Klinkt als Joni Mitchel, Suzanne Vega, Katie Melua/Annette studeerde Schoolmuziek en saxofoon aan het Conservatorium in Groningen.

Mark den Breeje

Mark Indigo creëert een muzikale reis, zowel innerlijk als uiterlijk. Dit doet hij door zijn instrumentgebruik en unieke mix van stijlen. Er zit dansbaarheid in de muziek, maar ook veel soul, liefde en passie. Mark combineert muziekinstrumenten zoals zang, handpan, didgeridoo, cajon en percussie met zijn zelf ontwikkelde percussieve gitaarstijl om zijn unieke, eclectische mix van muziek te brengen. Klinkt als een mix van Xavier Rudd, Jon Butler Trio, Daniel Waples en Jon Gomm.

Workshop schminken (14.30-15.30)

Altijd al willen leren om te schminken?
Kom naar de workshop met kind ( uw eigen of geleend) Dan leert u in een uurtje op een eenvoudige manier uw kind om te toveren in bijvoorbeeld een tijger, clown of prinses.

Schminken voor kinderen (15.00-16.00)

Zie jij er graag uit als een tijger, vlinder of misschien wel een hele leuke clown. Kom dan naar het Theatrico waar alle kinderen tot er met 12 jaar geschminkt kunnen worden.

NivonJong digital detox workshop (16.00-17.00)

“There’s no WiFi in the forest, but you’ll get a stronger connection.” Het is een quote die, hoe ironisch, volop wordt gepost op Instagram. Digital detoxen is een trend die is overgewaaid vanuit de VS. Het staat voor het ontgiften van ‘brein en lichaam’ door minder online te zijn. Nico van Rossem van I Love Detox geeft je tips en tricks om hier zelf mee aan de slag te gaan. Durf jij het aan om af te kicken?

PiKa-spreek uur (16.30-17.00)

Zoals elk jaar kun je de PiKa commissie opzoeken voor een praatje.

Misschien heb je ideeën voor volgend jaar, wil je een workshop geven of wil je zelfs in de commissie ! Je kunt ons altijd even aanschieten. Om 16:30  zitten we ook buiten op het terras bij de convo.

We zien je dan!

Circus voorstelling (16.30-17.30)

Circus Poehaa geeft een circusvoorstelling waarbij jong en oud kunnen genieten. Val van de ene verbazing in de andere en laat je meevoeren met circus Poehaa.

Bout Big (18.30-19.30)

Heb je een belangrijke mededeling, vraag het aan Bout Big. Gaat Bout Big dit jaar grote schoonmaak houden of vindt hij een sopje genoeg? Misschien vindt hij omdat hij ooit begonnen is in een varkensstal vies juist fijn. Waarschijnlijk rommelen de andere poppen dit jaar gewoon weer mee. Wil het publiek op tijd waarschuwen als de schoonheid wordt bedreigd? Bout Big, Truus Decibel, Eric en alle anderen komen graag weer langs. Op tijd eten want de poppenkast begint zo. Daarnaast helpt Koos ook weer mee bij het filmen met Michiel Bos.

PIKA-journaal (19.30-20.00)

Dit jaar gaan we ook weer een Pika journaal maken onder leiding van Michiel Bos. Wat gebeurt er allemaal op een dag van het Pika? Vind jij het leuk om dit vast te leggen op de camera en in de avond te laten zien? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou.

PiKa-Journaal (19.30)

Wat gebeurt er allemaal op het PIKA? Je ziet het in het journaal gemaakt door de kinderen van het Pika.

Cabaret met Tim Hartog (20.00-21.00)

Sinds 2012 is Hartog de vaste MC van de Stand-Up Club, een maandelijks terugkerende comedyavond in o.a. Theater Walhalla Kantine, in Rotterdam. In 2013 maakte hij zijn opwachting in Comedy Factory op RTL4.

In 2015 behaalde hij de finale van het Leids Cabaret Festival met materiaal wat de basis legt voor zijn debuut programma ‘Vol Verwachting’.

Inmiddels is bij bezig met de try-outs voor zijn nieuwe show, en deze komt hij ook op PIKA laten zien! Deze rasechte rotterdammer heeft de afgelopen verkiezingen de debatten van de PvdA opgeleukt en trekt ook op pika alles uit de kast!

Levend Cluedo (20.00-21.30)

Wie is de dader, wat is het moordwapen en wat is de locatie? Een ouderwets potje cluedo, maar met actuele humor en hysterische karakters. Ontmasker jij de moordenaar?

Live optreden van SKAPICHE!!! (22.00-23.30)

Een geweldig optreden van de band SKAPICHE zal op zondag avond worden gegeven in de Convo. Dit wil je echt niet missen!!

Karaoke — onder voorbehoud — (23.30-00.30)

Zing jij de sterren van de hemel en ken jij de leukste meezingers uit je hoofd? Vals zingen mag!

Maandag

Ruilspel (10.00-13.00)

Alle kinderen zullen het terrein overlopen op zoek naar mensen die nog iets te ruilen hebben. Zorg dat je nog iets over hebt aan het eind van het weekend dat geruild kan worden.

Interactieve lezing (10.30-11.30)

Kom voor inspiratie naar de interactieve lezing van Niels de Zwarte (natuurhistorish museum Rotterdam).

Niels zal een lezing geven over Natuur in de Stad. Is er natuur in de stad? Welke dieren en planten kun je vinden in de stad, waar dan en waarom leven ze hier? Wat kun je doen om de biodiversiteit in de stad te verhogen? Deze avond staat in het teken van deze vragen en Niels zal hier uitgebreid op ingaan. De stad kan wel eens een beter biotoop zijn dan het omliggende gebied.
Niels is hoofd van Bureau Stadsnatuur en adjunct-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, en zal daarom ook diverse voorbeelden geven uit de Rotterdamse praktijk.

Eerder schreef hij een boek met twee architecten, genaamd “Stadsnatuur Maken”. Daarin wordt het “natuurinclusief” ontwerpen, inrichten en bouwen van de stad gepromoot. Omdat er in de komende jaren nog zoveel in de stad wordt gebouwd, is dit een belangrijk

onderwerp voor de toekomst. Niet alleen planologen en ontwerpers, maar ook iedere stadsbewoner kan een bijdrage leveren aan een biodiverse stad.

X
X