Programma

Programma

Blokkenschema

Vrijdag 15:00 21:00 Springkussen Convo 2+
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar weer in de buurt van de Convo zodat de kinderen lekker kunnen springen, terwijl er ook een oogje in het zeil gehouden wordt.
Vrijdag 15:00 21:00 Kleurtafel Convo 2+
Leef je dit jaar uit op onze Kleurtafel: een speciale tafel met kleurboeken, papier en genoeg kleurtjes om de hele dag je creativiteit op papier los te laten!
Vrijdag 19:30 20:30 Kennismakings FIKA Theatrico Alle leeftijden
Laten we een Fika doen’, is een van de meeste gehoorde uitnodigingen als je iemand spreekt of tegenkomt in Zweden. En het sociale aspect van deze gewoonte is net zo belangrijk als datgene waar het om lijkt te gaan: de heerlijke combinatie van verse koffie/thee met zoet gebak. Fika op PiKa: je bent van harte welkom om kennis te maken met andere PiKa-gangers. Bedoeld voor zowel alleengaanden, nieuwkomers en oud-gedienden.
Vrijdag 19:30 21:30 Grubbendonk Verzamelen Deel 10+
Grubbendonk is een spel vol spanning, rennen, auto’s, en geld verdienen. Ga op stap in de omgeving Hall/Eerbeek, om zoveel mogelijk straten te kopen. En pas op voor de chagrijnige meneer Grubbendonk! Die kan er voor zorgen dat je geld verliest!
Vrijdag 20:30 21:30 Ubuntu: kennismakings activiteit Theatrico Alle leeftijden
Op deze allereerste avond gaan wij elkaar begroeten vanuit de invalshoek van een inspirerende Afrikaanse levenswijze. Deze gaat o.a. over gastvrijheid, verbinding en het verwelkomen van alles en iedereen. Op een speelse wijze maken we (nader) kennis met elkaar en ook een beetje met Afrikaanse Ubuntu. Wees welkom!
Vrijdag 21:30 00:00 Band: Rock Bottom Convo Alle leeftijden
Rock Bottom is terug! Brul uit volle borst mee met hits van de grootste rockartiesten. Zo komen Bon Jovi, No Doubt, Queen en velen anderen voorbij.  Laat je meeslepen op een reis met deze zeskoppige band en beleef alle decennia van rock, punk en grunge. Toegewijd aan het geluid en de esthetiek die je mag verwachten van een echt rockhitkanon: Rock Bottom staat weer klaar om het dak er af te blazen!
Zaterdag 09:00 10:00 Vogelspotten Verzamelen Deel 6+
Met verrekijkers en zoekkaarten gaan onze jonge ontdekkingsreizigers op zoek naar de gevederde bewoners van onze omgeving. Leerzaam en leuk, deze activiteit biedt een unieke kans om de prachtige wereld van vogels te verkennen. Ontdek welke vogels je hoort en ziet in de natuur. Bereid je voor op een ochtend vol plezier en leerzame momenten te midden van de natuur!
Zaterdag 09:00 10:00 Mindful hardlopen ABK 16+
Mindful hardloop training: De dag beginnen met ontspannen hardlopen in de natuur door bewust en met aandacht te lopen. Hierdoor kun je stress loslaten en de rest van de dag genieten van de andere mooie PiKa activiteiten. Alle hardloop niveaus zijn welkom!
Zaterdag 09:00 18:00 Springkussen Convo veld 2+
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar weer in de buurt van de Convo zodat de kinderen lekker kunnen springen, terwijl er ook een oogje in het zeil gehouden wordt.
Zaterdag 09:00 21:00 Kleurtafel Convo 2+
Leef je dit jaar uit op onze Kleurtafel: een speciale tafel met kleurboeken, papier en genoeg kleurtjes om de hele dag je creativiteit op papier los te laten!
Zaterdag 09:30 11:00 Circus met René Piccolo 2+
Wie wil er nou niet een circusartiest zijn? Tijdens ‘circus met René’ ga je, onder begeleiding, kennismaken met allerlei spullen die in het circus gebruikt worden.
Zaterdag 10:00 11:00 Schilderen Theatrico Alle leeftijden
Hou je van schilderen? Op een ezel, zoals de ‘echte’ schilders? Voor jong en oud, je kan hier je eigen mooie schilderij maken. Of het nu een landschap wordt, een portret of mooie bloemen. Voor jong en oud!
Zaterdag 10:00 11:00 Zingen met Dubravka ABK(binnen) Alle leeftijden
Een PiKa zònder Dubravka is als een lente zonder lammetjes of een zoutvaatje zonder zout; raar en niet compleet. Ook dit jaar kan je op verschillende momenten zingen met Dubravka. Bij het zingen zal er geoefend worden voor een voorstelling tijdens de sluiting!
Zaterdag 10:00 11:30 Levend Party & Co Verzamelen Deel 10+
“Levend Party en Co” neemt het traditionele gezelschapsspel naar een geheel nieuw niveau, waarbij de spelers in de wereld van Party en Co stappen! Kom je ook meespelen?
Zaterdag 10:30 12:00 Verbinding maken met therapiehond Seia Kapschuur 16+
Heb je altijd al meer willen weten over therapiehonden? Of wil je weten wat een therapiehond allemaal voor werk doet? Je bent van harte welkom om samen met hond Seia hier achter te komen.
Zaterdag 11:00 12:00 Feesthoedjes knutselen Lebbink Alle leeftijden
Laat ons samen vieren en creëren! Voor de speciale 100-jarige verjaardag van Nivon knutselen we vrolijke feesthoedjes vol kleur en glans. Met glitter, verf en sprankelende decoraties geven we elke hoedje een uniek tintje! Ben je klaar om te stralen tijdens dit bijzondere jubileumfeest?!
Zaterdag 12:00 13:00 Opening door Abdelkader Benali Convo Alle leeftijden
De bekende Marokkaans-Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali zal dit jaar het Pika-festival officieel openen. Een van zijn recente uitspraken is: “Uiteindelijk is solidariteit met de ander het ultieme geschenk dat de mens zichzelf kan geven.” Hij blikt terug in het kader van 100-jaar NIVON kijkt vooruit. NIVON: hoe nu verder?
Na deze inspirerende woorden legt hij ons een aantal stellingen voor. Met medewerking van oud-voorzitter Henk Schaaf en oud-medewerker Iris Vermaas, worden de aanwezigen uitgenodigd op zijn stellingen te reageren.
Zaterdag 13:00 16:00 Sjaak Kroes: Gedichten op maat Convo veld Alle leeftijden
Sjaak Kroes is woordkunstenaar en verrijkt mensen met zijn woorden. Aan zijn bureaufiets met typemachine,schrijft hij gedichten n.a.v. gesprekken met voorbijgangers. Wellicht heeft u hem weleens zien zitten aan de kust, of in één van de grote steden. Kroes wordt gedreven door beweging, verandering, vernieuwing. “Met een poëtische blik kijk ik naar de wereld. Ik geniet van wat de natuur ons te bieden heeft, maar ook steden en cultuur interesseren mij. Ze verrijken elkaar in de combinatie, in het contrast, in de beweging. Zoals woorden doen.”
Zaterdag 13:00 14:00 Tie-dye Piccolo Alle leeftijden
Laat je creativiteit stromen terwijl we samen de magie van tie-dye ontdekken! Met kleurrijke verf en knoop-technieken toveren we je oude shirts om tot levendige kunstwerken! Neem zelf je eigen witte (of andere hele lichte kleur) t-shirt mee en upcycle hem tot een one-piece fashion item! Zelf meenemen: (oud) wit/lichtgekleurd t-shirt!
Zaterdag 13:00 13:30 Peuter/kleuter dans Theatrico 4/6+
Kan jij ook niet stil blijven staan als je muziek hoort? Willen jou voeten, benen en armen ook direct lekker meebewegen? Dans dan gezellig met ons mee en samen dansen we erop los!
Zaterdag 13:00 14:00 Journaal maken Lebbink 4/6+
Op een festival als Pika kun je natuurlijk niet alles volgen en weten. Daarom worden er dit jaar weer Pika-Journaals gemaakt zodat je op de  hoogte bent van ontwikkelingen en nieuwtjes die zich afspelen tijdens het festival.
Natuurlijk  zit daar ook weer de ‘tenten-inspectie’ bij en gaan we op zoek naar  wetenswaardigheden en prikkelende meningen en grappige verhalen. Kom jij  ons helpen om het journaal in elkaar te draaien?
Zaterdag 13:00 14:00 EHBO voor kinderen Kapschuur 4/6+
Heb je zin om een beetje EHBO te leren? Bij ons pak je het verband of de pleisters en we oefenen samen op de meest onhandige plekken een pleister te plakken of een verbandje aan te leggen. Daarnaast vertellen we je natuurlijk wat te doen bij een noodgeval en wat te doen bij pech.
Zaterdag 13:00 14:30 Wildplukken Verzamelen Deel 16+
Tijdens deze wildpluk workshop laat Mirjam Scholten van Kruidenkunst ons ontdekken welke eetbare planten er te vinden zijn op ons eigen PiKa terrein! Zelf eet ze zoveel mogelijk vanuit de natuur: ‘De natuur biedt ons echt alles wat we nodig hebben’
In de workshop zul je eetbare planten leren kennen en ook proeven. Daarnaast krijg je praktisch tips over de toepassing van verschillende wilde planten.  Let op: er is beperkt plek per ronde (25 personen). Daarom hebben we inschrijflijsten, die kan je vinden bij De Deel.
Zaterdag 13:00 14:30 Maak een portret met Laura Plek 112 Alle leeftijden
Bij ‘Maak een portret’ wordt er een portret gemaakt op de echte klassieke manier. Kom vooral lekker langs met de hele familie of een leuke groep om met z’n allen op de foto te gaan die vervolgens in de echte donkere kamer(caravan) voor jullie wordt ontwikkeld. Ter ere van 100 jaar Nivon zullen we ook maar eens foto’s doen zoals ze dat 100 jaar geleden deden!
Zaterdag 13:30 15:00 WIJ ZIJN DE STAD ABK(veld) 16+
WIJ ZIJN DE STAD is een levensgroot gezelschapsspel waarin jij de pion bent. Met het paspoort van een net geboren baby in je ene hand en een dobbelsteen vol met kansen in de andere hand, bewandel je de levensloop van deze nieuwe stadsbewoner. Van het plusklasje op de basisschool tot de kansen op de arbeidsmarkt, van een klein misdrijf tijdens de puberteit tot een ingrijpende gebeurtenis op latere leeftijd. Stap in de schoenen van Fleur, Edino, Isaya, Hayd of een van de anderen en ontdek of er zoiets bestaat als gelijke kansen.

Let op: er is beperkt plek per ronde (20 personen). Daarom hebben we inschrijflijsten, die kan je vinden bij De Deel. Wil je als publiek meekijken? Dat is ook superleuk! Dan kan je gewoon op de tijd aan komen schuiven!

OVER PS|THEATER
PS|theater is het stadsgezelschap van Leiden. In de stad, regio en daarbuiten maken zij locatietheater, muziek podcasts en spellen. In al ons werk stellen wij de vraag: hoe leven wij met elkaar samen? De komende jaren nemen wij de maatschappelijke vraagstukken rondom kansenongelijkheid en gelijkwaardigheid onder de loep. Van een middelbare schoolklas tot de kantine van een internationaal bedrijf, van het loket van een woningbouwcorporatie tot de keukentafel: in al onze projecten zoeken wij uit hoe het hardnekkige systeem dat kansenongelijkheid in stand houdt, gekraakt kan worden.
Ben je benieuwd naar het spel en wil je alvast een kijkje nemen? Bekijk dan hier de trailer die ervan gemaakt is:

Zaterdag 13:30 16:00 Tafeltennis tournooi Deel 10+
Ben jij sportief en denk jij goed met een batje en balletjes overweg te kunnen? Doe dan nu mee met het tafeltennistoernooi. Veel deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen en na hard werken en veel zweten zal er uiteindelijk een winnaar tevoorschijn komen. Meedoen kan door op tijd aanwezig te zijn bij de tafeltennistafels.
Zaterdag 13:45 15:45 Feestelijkheid rondom het Jubileumboek /Living Library Convo Alle leeftijden
Woordje over de totstandkoming van het boek door Mieke Minkes, vz CB vervolgens krijgt Manfred Pilz, vz NFI, het boek uitgereikt en Manfred houdt aansluitend een korte speech.
Nivon bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar, die zijn gebundeld  in een jubileumboek vol verhalen en foto’s. Natuurlijk is het boek te koop, maar tijdens de Living Library richten we onze blik vooral ook op  de toekomst. Wat zal Nivon de komende eeuw meemaken? Wat worden  belangrijke thema’s en momenten waar we later weer op terugblikken? Dit  is je kans om verschillende “boeken” (mensen met een verhaal) te “lezen”, en vanuit hun ervaring rondom thema’s als saamhorigheid en  internationalisering met elkaar in gesprek te gaan. Een activiteit voor  de nieuwsgierige en luistergrage Nivonner. – Er is ruimte voor ongeveer 100 deelnemers.
Zaterdag 14:00 15:00 Theatersport kinderen Theatrico 10+
In de workshop „Theatersport“ krijg je een inkijkje in de Theatersportwereld. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe maak je het publiek aan het lachen en welke spellen horen daar allemaal bij? Een aantal spellen gaan we met elkaar oefenen en het kan niet gek genoeg!
Zaterdag 14:00 16:00 Bordspellen ABK(binnen) Alle leeftijden
Altijd al geïnteresseerd geweest in moderne bordspellen? Maar nooit de kans gehad om ze te spelen? Of hou je niet van spelregels lezen en krijg je liever een spel kant-en-klaar uitgelegd? Kom dan naar deze workshop. Er liggen verschillende spellen klaar. Niet moeilijk, binnen een paar minuten uitgelegd, dus je speelt ze zo weg! maar ook voor gevorderde bordspelspelers zijn er uitdagende spellen.
Zaterdag 14:00 16:00 Stokbrood bakken Vuurkuil Alle leeftijden
Ook dit jaar gaan we natuurlijk weer stokbrood bakken! Neem je eigen stok mee en bak zelf het lekkerste broodje. Besmeer hem lekker met jam of suiker en smikkel maar lekker op. Een gezellige activiteit voor de hele familie.
Zaterdag 14:30 15:30 Koekjes versieren Piccolo 2+
PiKa is feest, en daar hoort lekkers bij! Kom gezellig een koekje versieren met slagroom, glazuur, gekleurde hagelslag en vergeet vooral niet het belangrijkste: het cakeje lekker opeten!
Zaterdag 14:30 15:30 Mozaïeken Lebbink Alle leeftijden
Dit jaar voor alle leeftijden: mozaïeken. Iedereen heeft de mogelijkheid een plankje mooi vorm te geven met verschillende steentjes. Een mooie bloem of je naam, alles is mogelijk!
Zaterdag 15:00 15:30 Kinder/Peuteryoga Kapschuur 2-6
Welkom bij onze kinderyoga-sessie! Kom en ontdek samen met ons de wondere wereld van yoga, vol speelse bewegingen, verhalen en liedjes. Klaar voor een ochtend vol ontspanning en plezier?
Zaterdag 15:00 16:30 Wildplukken Verzamelen Deel 16+
Tijdens deze wildpluk workshop laat Mirjam Scholten van Kruidenkunst ons ontdekken welke eetbare planten er te vinden zijn op ons eigen PiKa terrein! Zelf eet ze zoveel mogelijk vanuit de natuur: ‘De natuur biedt ons echt alles wat we nodig hebben’
In de workshop zul je eetbare planten leren kennen en ook proeven. Daarnaast krijg je praktisch tips over de toepassing van verschillende wilde planten.  Let op: er is beperkt plek per ronde (25 personen). Daarom hebben we inschrijflijsten, die kan je vinden bij De Deel.
Zaterdag 15:30 17:00 Bandjes knopen Piccolo 4/6+
Wil jij ook een leuk bandje om je arm of been? Wil jij jouw vriend of vriendin in het zonnetje zetten? Zoek je een leuk DIY-project met je dochter of zoon of kleinkind? Maak dan  deze superleuke vriendschapsarmbandjes. Het maken van vriendschapsarmbandjes is helemaal niet moeilijk. En het allerleukste is: je bepaalt zelf hoe hij eruit komt te zien.
Heb je de smaak helemaal te pakken dan kan je op zondag bij het Brei & Haakcafé nog meer draden komen uitzoeken!
Zaterdag 15:30 16:30 Workshop fotografie met je telefoon Lebbink Alle leeftijden
Wil je meer aandacht voor je camera? Of wil je lekker op stap over de camping om mooie foto’s te maken? Kom dan gezellig meedoen met de workshop Fotografie. Dan gaan we samen aan de slag om alles uit je camera te halen, en er samen iets moois van te maken!
Zaterdag 15:30 17:00 WIJ ZIJN DE STAD ABK(veld) 16+
WIJ ZIJN DE STAD is een levensgroot gezelschapsspel waarin jij de pion bent. Met het paspoort van een net geboren baby in je ene hand en een dobbelsteen vol met kansen in de andere hand, bewandel je de levensloop van deze nieuwe stadsbewoner. Van het plusklasje op de basisschool tot de kansen op de arbeidsmarkt, van een klein misdrijf tijdens de puberteit tot een ingrijpende gebeurtenis op latere leeftijd. Stap in de schoenen van Fleur, Edino, Isaya, Hayd of een van de anderen en ontdek of er zoiets bestaat als gelijke kansen.

Let op: er is beperkt plek per ronde (20 personen). Daarom hebben we inschrijflijsten, die kan je vinden bij De Deel. Wil je als publiek meekijken? Dat is ook superleuk! Dan kan je gewoon op de tijd aan komen schuiven!

Zaterdag 15:30 16:30 Verbinding maken met therapiehond Seia Kapschuur 2+
Kom je ook lekker knuffelen, speuren, wandelen, een spelletje doen met therapiehond Seia? Of wil je weten wat een therapiehond allemaal voor werk doet? We zien je graag verschijnen!
Zaterdag 15:45 16:30 Optreden Zang- en muziekgilde Convo Alle leeftijden
Eén van de afdelingen is het zang-en muziekgilde die zowel voor zangers als allerlei muzikanten weekenden en dagen organiseert. Dit gilde is in 1980 in het leven geroepen, voor alle Nivonners die graag muziek maken met stem of instrument.
Zaterdag 16:00 17:00 Vogelspelletjes Theatrico 4/6+
Duik in de wereld van vogels met onze vogelspelletjes! Of het nu binnen of buiten is, plezier staat voorop terwijl we samen vogels beter leren herkennen. Van vogelkwartet tot een uitdagende vogelquiz, deze activiteit zit boordevol spanning en educatie. Doe mee terwijl we spelenderwijs meer te weten komen over de vogels om ons heen. Klaar voor een vliegende start vol avontuur?
Zaterdag 16:30 17:00 Film nivon 100, afsluitende borrel Convo Alle leeftijden
Een film over 100 jaar Nivon. Historische en nostalgische beelden. Bekende en minder bekende feiten en gebeurtenissen. Sjoerd Kemeling maakte er een mooi totaal beeld van.
Zaterdag 16:30 17:30 Verhalenpad Verzamelen Deel Alle leeftijden
Bekend maar onbemind? Tijdens een wandeling lopen we vele planten en bomen zomaar voorbij zonder er aandacht aan te besteden: we kennen ze wel: de eik, berk, den, brandnetel, weegbree en paardenbloem bijvoorbeeld. We herkennen ze, weten de naam en misschien ook de toepassing in een salade of thee. Met deze planten en bomen leven we als mens in de Lage Landen al eeuwenlang mee samen. Duik tijdens deze wandeling in de historie en ontdek welke rol planten waar we voorbij lopen hebben in folklore. Het gebruik van de planten heeft vaak niet alleen een verband met de eigenschappen van de plant maar ook met de symboliek en rol in volksverhalen. Via plantenverhalen verdiepen we onze band met de natuur in onze omgeving.
Er wordt thee geserveerd tijdens de wandeling, dus neem je mokje mee!
Benieuwd naar meer? Bekijk dan hier de website van Annet:
Zaterdag 17:00 17:30 Circus Luc Convo veld Alle leeftijden
LUC in zijn eigen Circus: Luc is een bijzondertalentvol artiest. Een echte entertainer. Hij komt al jaren op PiKa en samen met Circus Caps en René heeft hij al vaker opgetreden. Dit jaar gaat hij solo en laat hij anderen met hem meerspelen. Geniet van deze mooie show!
Zaterdag 17:30 18:30 Poppentheater “Vreemde vogels” Convo Alle leeftijden
Op zaterdag speelt Koos Wieman in de Convo zijn programma:” Vreemde vogels.” Over feest met zijn vrienden de vogels. Het zijn misschien wel vreemde vogels die het feesten nog moeten leren.
Zaterdag 18:30 18:45 Uitzending journaal Convo Alle leeftijden
Het gemaakte journaal over het PiKa festival wordt uitgezonden. Wil jij weten wat er allemaal gebeurd is vandaag op het kamp, kom dan zeker kijken!
Zaterdag 18:30 19:30 Gezamelijke maaltijd Convo veld Alle leeftijden
Aandacht voor elkaar en ondertussen genieten van een heerlijke maaltijd en het echte Pika gevoel ervaren. Eet gezellig mee. Let op: deelname is alleen mogelijk bij opgave vooraf.
Zaterdag 19:00 20:00 Kinderdisco Lebbink 2+
Dit is het feest voor alle kinderen. Ga los op al je favoriete nummertjes. En dans lekker met ons mee!
Zaterdag 19:00 20:30 WIJ ZIJN DE STAD ABK(veld) 16+
WIJ ZIJN DE STAD is een levensgroot gezelschapsspel waarin jij de pion bent. Met het paspoort van een net geboren baby in je ene hand en een dobbelsteen vol met kansen in de andere hand, bewandel je de levensloop van deze nieuwe stadsbewoner. Van het plusklasje op de basisschool tot de kansen op de arbeidsmarkt, van een klein misdrijf tijdens de puberteit tot een ingrijpende gebeurtenis op latere leeftijd. Stap in de schoenen van Fleur, Edino, Isaya, Hayd of een van de
anderen en ontdek of er zoiets bestaat als gelijke kansen.

Let op: er is beperkt plek per ronde (20 personen). Daarom hebben we inschrijflijsten, die kan je vinden bij De Deel. Wil je als publiek meekijken? Dat is ook superleuk! Dan kan je gewoon op de tijd aan komen schuiven!

Zaterdag 20:00 21:30 Weerwolven Lebbink 10+
De burgers proberen de weerwolven te ontmaskeren! Wie is wie? De spanning stijgt als de weerwolven ‘s nachts op jacht gaan…
Zaterdag 20:30 22:00 WALTSOC Convo Alle leeftijden
De legendarische band Creedence Clearwater Revival dateert uit de jaren 60/70. In de slechts 5 jaar die de band heeft bestaan, heeft Creedence een grote hoeveelheid hits voortgebracht. Tussen 1968 en 1971 was de band toonaangevend op de hitlijsten. Drie generaties liefhebbers kennen hits zoals Proud Mary, Bad Moon Rising, Fortunate Son en Who’ll Stop The Rain. Hieruit blijkt hoe tijdloos deze muziek is.
Met het spelen van onder andere deze nummers wil WALTSOC een bijdrage leveren aan het levend houden van de muziek van Creedence Clearwater Revival. Aan de passie van de bandleden zal het niet liggen!
Zaterdag 22:00 00:00 CRUSH Convo Alle leeftijden
De band CRUSH is al bijna 20 jaar een bekende coverband in Midden- Nederland en heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd als betrouwbare en succesvolle coverband. Een band waar het draait om met bouwen van een feestje en contact met publiek. De brengen een mix van herkenbare grooves, eigen geluid, strakke basis, spetterend gitaarwerk, goeie zang en gezelligheid! Dé garantie voor een geslaagde avond!
Zaterdag 22:30 00:00 Kampvuur Convo Alle leeftijden
Als de weeralarmen het toelaten, gaan we een kampvuurtje stoken! Heb jij je gitaar mee voor knusse kampvuurliedjes? Samen zingen en marshmallows roosteren in het bos: het echte kampeer-gevoel!
Zondag 09:00 18:00 Springkussen Convo veld 2+
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar weer in de buurt van de Convo zodat de kinderen lekker kunnen springen, terwijl er ook een oogje in het zeil gehouden wordt.
Zondag 09:00 21:00 Kleurtafel Convo 2+
Leef je dit jaar uit op onze Kleurtafel: een speciale tafel met kleurboeken, papier en genoeg kleurtjes om de hele dag je creativiteit op papier los te laten!
Zondag 09:00 10:00 Rode boekje zingen ABK(veld) Alle leeftijden
De prachtige socialistische (strijd) liederen uit het ‘rode boekje’ worden ook dit jaar weer gezamelijk gezongen onder leiding van Dubravka. Zing je met ons mee?
Zondag 09:00 10:00 Vogelspotten Verzamelen Deel 6+
Met verrekijkers en zoekkaarten gaan onze jonge ontdekkingsreizigers op zoek naar de gevederde bewoners van onze omgeving. Leerzaam en leuk, deze activiteit biedt een unieke kans om de prachtige wereld van vogels te verkennen. Ontdek welke vogels je hoort en ziet in de natuur. Bereid je voor op een ochtend vol plezier en leerzame momenten te midden van de natuur!
Zondag 09:00 10:00 Mindful hardlopen ABK verzammelen 16+
Mindful hardloop training: De dag beginnen met ontspannen hardlopen in de natuur door bewust en met aandacht te lopen. Hierdoor kun je stress loslaten en de rest van de dag genieten van de andere mooie PiKa activiteiten. Alle hardloop niveaus zijn welkom!
Zondag 09:30 11:00 Circus met René Convo veld 2+
Wie wil er nou niet een circusartiest zijn? Tijdens ‘circus met René’  ga je,  onder begeleiding, kennismaken met allerlei spullen die in het circus gebruikt worden.
Zondag 09:30 10:00 Muziek op schoot (Baby/Peuter) Kapschuur 2+
Baby’s, dreumesen en peuters genieten van muziek en het zingen van liedjes, net als ieder mens! Vooral samen met ouders is dit een mooi moment van samen zijn. Maar hoe gaan die liedjes en spelletjes ook alweer? Zing, speel en luister mee en ga samen op een speelse manier muziek ervaren.
Zondag 10:00 10:45 Schminken Piccolo Alle leeftijden
Heb jij altijd al eens een leeuw, tijger of een vlinder willen zijn? Je kan je op zondagochtend laten schminken als (bijna) alles wat je kan bedenken! Kom gezellig langs!
Zondag 10:00 11:00 Zingen met Dubravka ABK(binnen) Alle leeftijden
Een PiKa zònder Dubravka is als een lente zonder lammetjes of een zoutvaatje zonder peper; raar en niet compleet. Ook dit jaar kan je op verschillende momenten zingen met Dubravka. Bij het zingen zal er geoefend worden voor een voorstelling tijdens de sluiting!
Zondag 10:30 11:30 Volwassen yoga Theatrico 16+
Kom je ook dit jaar weer gezellig meedoen met Melanie? Doe je mee met haar morning yoga op zondag en maandag! Pak je nog wat extra rust, of gebruik je de yoga juist als een oppepper om je dag fris te beginnen? De keuze is aan jou!
Zelf meenemen: een handdoek of (yoga)matje.
Zondag 10:30 12:00 Vogelhuisje timmeren Lebbink 4/6+
Ook dit jaar de succesvolle workshop: vogelhuisje timmeren. Kom gezellig mee timmeren en als je wilt kan je altijd je vogelhuisje nog schilderen! Kinderen en ook papa’s, mama’s, oma’s en opa’s zijn van harte welkom.
Zondag 10:30 11:30 Workshop Ubuntu levenswijze Kapschuur 16+
In deze mini-workshop maak je nader kennis en verdiepen wij ons in een oorspronkelijk Zuidafrikaanse levensfilosofie, waarbij verbondenheid en medemenselijkheid centraal staan. Dit doen we aan de hand van zowel serieuze als speelse werkvormen: binnen en zo mogelijk ook buiten. Hoe past een Ubuntu-leefwijze binnen onze Westerse samenleving, en hoe wordt deze al bij het PiKa geleefd?
Let op: er is beperkt plek (20 personen). Daarom hebben we een inschrijflijst, die kan je vinden bij De Deel.
Zondag 11:00 12:00 Lezing van Renske Wienen Convo 16+
Wat is er nog naast klimaat?
Klimaatactivisme en andere vormen van activisme zijn met elkaar verbonden. maar hoe? En waarom is het belangrijk als je geeft om het klimaat om ook andere problemen in de maatschappij te kunnen doorgronden. Renske Wienen is al jaren klimaatactivist en neemt jou mee om antwoord te vinden op deze vraag.
In de lezing hoor je hier al veel over, en in de workshop later op de dag leer je hoe je verschillende maatschappelijke vraagstukken aan het klimaat kan verbinden. Om zo de klimaatbeweging te kunnen laten groeien en ondertussen zelf ook ontwikkelen.
Wat is bijvoorbeeld solidariteit? En waarom geeft de enige groep veel meer om het klimaat dan de ander? En hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen – ook al lijken ze niet geïnteresseerd in het klimaat – hun beste beetje voor laten zetten voor een betere wereld?
Zondag 11:00 11:45 Duo Favori ABK(veld) 10+
Dit jaar hebben we een operaduo dat voor ons komt optreden! Samen creëren ze een unieke symbiose, waarbij de klassieke grandeur van de opera zich vermengt met de alledaagse poëzie van het Nederlandse chanson.
Zondag 11:30 12:15 August en het bijzondere sterrenkijker Piccolo 2/4/6+
August is terug! August gaat op pad met zijn oom tovenaar Februus Greene. Het loopt uit op een magisch avontuur waarbij August de kans krijft zelf toverspreuken uit te proberen.
Zondag 11:30 14:00 Bordspellen ABK(binnen) Alle leeftijden
Altijd al geïnteresseerd geweest in moderne bordspellen? Maar nooit de kans gehad om ze te spelen? Of hou je niet van spelregels lezen en krijg je liever een spel kant-en-klaar uitgelegd? Kom dan naar deze workshop. Er liggen verschillende spellen klaar. Niet moeilijk, binnen een paar minuten uitgelegd, dus je speelt ze zo weg! maar ook voor gevorderde bordspelspelers zijn er uitdagende spellen.
Zondag 11:30 14:00 Escape room Inschrijving nodig Kapschuur 10+
Wist jij dat 1 op de 6 Nederlanders van 16 jaar en ouder erge moeite heft met lezen en schrijven? Dat betekent dat er 2,5 MILJOEN Nederlanders laaggeletterd zijn. Het gevolg is dat belangrijke acties niet worden uitgevoerd. Denk aan het betalen van rekeningen, aanvragen van belangrijke documenten of het maken van een afspraak. Zo stapelen de problemen zich op.
Laaggeletterdheid is lastig uit te leggen wanneer je het zelf nooit ervaren hebt. In het escapespel van Stichting Lezen en Schrijven sta je ongeveer 15 minuten lang in de schoenen van iemand die laaggeletterd is. Je leert op kleine schaal hoe het is om dingen te moeten en regelen doen als je niet zomaar kunt lezen en begrijpen wat er voor je neus staat geschreven.
Let op: er is beperkt plek per ronde (5 personen). Elke ronde begint om het hele en halve uur en kan niet zomaar ingelopen worden. Daarom hebben we inschrijflijsten, deze kan je vinden bij De Deel.
Zondag 11:30 12:30 Kleurtjesspel Verzamelen Deel Alle leeftijden
Verzamel zoveel mogelijk setjes met kleuren in dit actieve bosspel. Laat je beschilderen om de kleurrijke winnaar te worden!
Zondag 12:30 13:30 Winston vertelt ANANSI-verhalen Convo 2+
Anansi de spin is een slimme en een beetje ondeugende spin met een hart van goud. Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn.Winston is een verhalenverteller en entertainer. Zijn handelsmerk is dat zijn voorstellingen altijd 100% interactief zijn. Winston vertelt de verhalen gekleed in een exotisch Afrikaans gewaad. Met zijn expressieve wijze van vertellen weet hij iedereen, groot of klein aan zijn lippen te kluisteren. Hij combineert het vertellen van een Anansi-verhaal en het zelf meespelen van zijn publiek. Hij is altijd in staat om zijn toehoorders mee te nemen op zijn grappige en boeiende manier. De voorstellingen zijn geschikt zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Zondag 12:30 13:15 Ecotuig Theatrico Alle leeftijden
Jip (aka Ecotuig) is (klimaat)activist en woordkunstenaar. Hen is vaker op straat te vinden dan achter een laptop, houdt zich met te veel dingen tegelijk bezig en laat zich vooral niet in één hokje stoppen. “Muziek is voor mij een vorm van creatieve expressie en emotieregulatie. Én het is vaak de beste manier om een kritische boodschap op een verbindende manier over te brengen.”
Hun muziek is soms Nederlands, soms Engelstalig, jazz tot pop en levert vaak systeemkritiek. Maar hun teksten gaan ook over mentale gezondheid, de queer experience en (zelf)liefde.
Benieuwd naar hun liedjes en kan je niet wachten tot zondag? Luister dan hier alvast de demo’s:
Zondag 12:30 15:15 Haak- breicafé Trefveld 2+
Heb je nog wat op de pennen staan of wat te vragen over breien of haken? Kom dan gezellig naar ons Brei & Haakcafé! Hoewel deze activiteit voornamelijk is gericht op ‘samen, zelf doen’ kan er links- en rechts wel een handje worden geholpen. Met de klanken van de kleinkunst op de achtergrond kunnen we, onder het genot van een drankje en een koekje, lekker kletsen over de leukste hobby’s die er bestaan!
Zondag 12:30 13:15 Duo Favori speciaal voor Kindjes ABK(veld) 2+
Opera voor kinderen? Jazeker! Duo Favori heeft speciaal een arrangement voor kindjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan liedjes van Annie MG Schmidt!
Zondag 13:00 14:00 Journaal maken Lebbink 6+
Op een festival als Pika kun je natuurlijk niet alles volgen en weten. Daarom worden er dit jaar weer Pika-Journaals gemaakt zodat je op de  hoogte bent van ontwikkelingen en nieuwtjes die zich afspelen tijdens het festival. Natuurlijk  zit daar ook weer de ‘tenten-inspectie’ bij en gaan we op zoek naar  wetenswaardigheden en prikkelende meningen en grappige verhalen. Kom jij  ons helpen om het journaal in elkaar te draaien?
Zondag 13:00 14:30 Maak een portret met Laura Plek 112 Alle leeftijden
Bij ‘Maak een portret’ wordt er een portret gemaakt op de echte klassieke manier. Kom vooral lekker langs met de hele familie of een leuke groep om met z’n allen op de foto te gaan die vervolgens in de echte donkere kamer(caravan) voor jullie wordt ontwikkeld. Ter ere van 100 jaar Nivon zullen we ook maar eens foto’s doen zoals ze dat 100 jaar geleden deden!
Zondag 13:15 14:15 Iris Penning Theatrico Alle leeftijden
Iris Penning maakt poëtische pop. Ook is ze de stadsdichter van Eindhoven. Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal, altijd precies zoals ze is.
Met haar herkenbare heldere stem brengt ze de kracht van taal en melodie bij elkaar. Ze bracht vier albums uit, met als meest recente album “Dan Maar Genieten”. Voor dit album werkte ze samen met Huub Reijnders, Martijn Bosman, Philip Lassiter en vele andere prachtige namen. De plaat werd lovend ontvangen. Eind Januari bracht ze een nieuwe single uit, “Ik Doe Het Al”. Met een geheel nieuwe sound wil ze met deze song iedereen motiveren om niet meer aan zichzelf te twijfelen. Iris begon in groep 3 met het schrijven van gedichten, in de brugklas met het schrijven van muziek, en op haar vijftiende met optreden en ondernemen. Inmiddels is ze 30 en speelde ze op vele festivals, in popzalen en theaters in heel Nederland en België. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, won de Vlaamse Nekka-muziekwedstrijd, werd verkozen als stadsdichter van Eindhoven en won de Eindhoven Cultuurprijs als waardering voor haar oeuvre. Iris blijft graag bezig, met vele projecten: zo maakte ze een lettertype van haar handschrift, hostte ze een radioshow, maakte ze honderden dichtbundels met de hand, drukte ze poëtische kaarten om zich in te zetten voor inclusieve liefde, en presenteert ze een cultureel programma genaamd “Maakbaars”.
Wat ze ook doet, muziek is en blijft haar grootste liefde. Op het podium voelt ze zich thuis!
Zondag 13:30 14:30 Dapkedans Beginner ABK(veld) Alle leeftijden
Dabke is een sociale dans uit het Midden-Oosten (Libanon, Syrië, Palestina, Irak) en betekent letterlijk stampen! Het is een dans die je nooit alleen danst. De traditionele cirkeldans wordt uitgevoerd tijdens een feest, verjaardag, huwelijk of gewoon omdat de juiste muziek wordt gespeeld. Mensen springen op, vormen een cirkel en dansen samen op het ritme die de Dabke met zich meebrengt. Samen dansen heeft iets magisch en brengt mensen van alle leeftijden en nationaliteiten samen. In de beginnersworkshop leert het team van Dreaming of Syria (bekend van vorig jaar!) je de basisbeginselen van de Dabke. Danservaring niet vereist en iedereen kan meedoen.Heb jij helemaal de smaak te pakken? En wil je na de workshop nóg meer uitdaging? In de workshop voor gevorderden later op de dag ga je wat meer in op de techniek!
Zondag 14:00 15:00 Het grote diversiteit en inclusie spel Convo veld 16+
Hardlopers zijn doodlopers? De schildpad en de haas? Iedereen kan verliezen 😉 Bereken eerst je handicap! Op uw plaatsen? KLAAR? AF! Een spel voor jong en oud. Maak kans op een miljoenenprijs of een taart! Het belangrijkste tijdens het leven is niet winnen, maar deelnemen; het essentiële in het leven is niet winnen, maar het leveren van goede strijd.
Zondag 14:00 14:45 August op Zoektocht Piccolo 2/4/6+
In de voorstelling “August op Zoektocht” gaat August voor zijn oom Tovenaar Februus Greene op pad. Hij moet bijzondere voorwerpen zoeken, gaat hij die vinden?
Zondag 14:15 15:15 Ooit Mooi Geweest Theatrico Alle leeftijden
Terug van nooit echt weggeweest: De mannen van Ooit Mooi Geweest!
Met een semi-akoestische set spelen zij bekende liedjes waarmee je mee mag zingen! Alles binnen een intieme, gezellige en vrolijke sfeer.
Zondag 14:35 15:30 Workshop (klimaat)activisme Renske Wienen Kapschuur 16+
Wat is er nog naast klimaat?
Klimaatactivisme en andere vormen van activisme zijn met elkaar verbonden. maar hoe? En waarom is het belangrijk als je geeft om het klimaat om ook andere problemen in de maatschappij te kunnen doorgronden. Renske Wienen is al jaren klimaatactivist en neemt jou mee om antwoord te vinden op deze vraag.
In de lezing hoor je hier al veel over, en in de workshop later op de dag leer je hoe je verschillende maatschappelijke vraagstukken aan het klimaat kan verbinden. Om zo de klimaatbeweging te kunnen laten groeien en ondertussen zelf ook ontwikkelen.
Wat is bijvoorbeeld solidariteit? En waarom geeft de enige groep veel meer om het klimaat dan de ander? En hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen – ook al lijken ze niet geïnteresseerd in het klimaat – hun beste beetje voor laten zetten voor een betere wereld?
Zondag 15:00 16:30 Zeepbaan Convo veld 2+
Bij mooi weer is het uiteraard ook tijd voor de jaarlijkse zeepbaan! Natuurlijk is de zeepbaan niet alleen leuk voor kleintjes maar ook voor oudere PiKa-gangers. Trek allemaal je zwemkleding aan en kijk maar eens wie het eind van de baan kan halen. Enne: je krijgt natuurlijk bonuspunten voor de extra trucjes die jij onderweg uithaalt!
Zondag 15:00 16:00 Lezing: Namen & Nummers Lebbink Alle leeftijden
Namen worden gezichten. Nummers worden huizen. Gezichten worden mensen, we brengen jullie thuis!
Namen en Nummers is een gewaardeerde en vernieuwende vorm van herdenken. Het confronteert mensen op een persoonlijke en indringende manier met de geschiedenis.
Meer informatie is te vinden op www.namenennummers.nl. Daar vind je een online herdenkingsmonument, waaraan je zelf actief kunt meebouwen. Hier vind je 104.000 namen van joodse mensen en hun families.
Zondag 15:00 15:30 Kinder/peuteryoga ABK(veld) 2-6
Welkom bij onze kinderyoga-sessie! Kom en ontdek samen met ons de wondere wereld van yoga, vol speelse bewegingen, verhalen en liedjes. Klaar voor een ochtend vol ontspanning en plezier?
Zondag 15:00 17:00 Volleybaltoernooi vollybal veld Alle leeftijden
Ook niet meer weg te denken van het PiKa: het Volleybaltoernooi.  Zorg dat je 4 tot 6 spelers hebt en verzin een goede naam voor jullie team en strijd erop los! Let op: We hebben inschrijflijsten voor de teams, die kan je vinden bij De Deel!
Zondag 15:30 16:00 Merijn Tinga: PLASTIC SOUP SURFER Convo 16+
Merijn Tinga, de uit Leiden afkomstige bioloog, beeldend kunstenaar, kitesurfer en activist, die vooral bekend is als plasticsoupsurfer, zal voorafgaande aan het concert van Rogier de Nijs “Soundtrack of the plastic age”, bezoekers op inspirerende wijze bijpraten over de plasticvervuiling in de wereld en de gevolgen daarvan. Hij begeleidt dat met videobeelden. Tinga is vorige zomer van Oslo naar Londen gesurft, op een surfboard dat hij zelf maakte van plastic flesjes. Hij legde de 2000 kilometer over zee af in dertig dagen.
Zondag 15:30 16:30 Dapkedans gevordend ABK(veld) 10+
Dabke is een sociale dans uit het Midden-Oosten (Libanon, Syrië, Palestina, Irak) en betekent letterlijk stampen! Het is een dans die je nooit alleen danst. De traditionele cirkeldans wordt uitgevoerd tijdens een feest, verjaardag, huwelijk of gewoon omdat de juiste muziek wordt gespeeld. Mensen springen op, vormen een cirkel en dansen samen op het ritme die de Dabke met zich meebrengt. Samen dansen heeft iets magisch en brengt mensen van alle leeftijden en nationaliteiten samen. In de beginnersworkshop leert het team van Dreaming of Syria (bekend van vorig jaar!) je de basisbeginselen van de Dabke. Danservaring niet vereist en iedereen kan meedoen.Heb jij helemaal de smaak te pakken? En wil je na de workshop nóg meer uitdaging? In de workshop voor gevorderden later op de dag ga je wat meer in op de techniek!
Zondag 15:30 17:00 Theatersport volwassenen Kapschuur 16+
In deze workshop gaan we met z‘n allen een aantal theatergames oefenen zoals Cluedo en De Professor. Daarna voeren twee teams een battle tegen elkaar met een oneerlijke jury waar je nooit van op aan kan. De gekke ideeën uit het publiek helpen je om creatieve oplossing te vinden. Hoe moet je anders een klaproos uitbeelden als moordwapen?
Zondag 16:00 17:00 Rogier De Nijs Group: Plastic Soup on Stage Convo Alle leeftijden
Het concert van Rogier de Nijs is een reis door het plastic tijdperk. Soundtrack Of The Plastic Age is een trip vol opzwepende slagwerkcomposities en klanklandschappen. De voorstelling is een weerspiegeling van de tijd waarin we nu leven; het plastic tijdperk.
De instrumentale composities zijn verhalend en spreken tot de verbeelding. De muziek is dynamisch en wordt uitgevoerd op uiteenlopende percussie-instrumenten. De voorstelling is een statement tegen de wegwerpcultuur en voor een schonere wereld met bijzondere en meeslepende muziek. Op de plek van de voorstelling is een vuilnisbelt te zien; een apocalyptische wereld. In deze surrealistische wereld bespelen percussionisten een scala aan eigen gemaakt instrumenten uit plastic afval.
Zondag 16:00 17:00 Lezing over diversiteit, inclusiviteit, marginaliteit en armoede Lebbink Alle leeftijden
Een filosofisch concept: hoe komt het dat wij zo moeizaam veranderen en zogenaamd gewenste grote veranderingen zelden realiseren? Van uw biologische CPU  en het nemen van beslissingen tot oprechte verontwaardiging en het tolereren van onrecht. Wat gaan wij daar aan doen? Wat ga jij daar aan doen?
Zondag 17:30 18:30 Gezamelijke maaltijd Kapschuur 2 tot 6
Aandacht voor elkaar en ondertussen genieten van een heerlijke maaltijd en het echte Pika gevoel ervaren. Eet gezellig mee. Let op: deelname is alleen mogelijk bij opgave vooraf.
Zondag 17:00 17:30 Luc Piccolo Alle leeftijden
LUC in zijn eigen Circus: Luc is een bijzondertalentvol artiest. Een echte entertainer. Hij komt al jaren op PiKa en samen met Circus Caps en René heeft hij al vaker opgetreden. Dit jaar gaat hij solo en laat hij anderen met hem meerspelen. Geniet van deze ,mooie show waarin Kracht van Aandacht erg zichtbaar en voelbaar is.
Zondag 17:30 18:30 Gezamelijke maaltijd Convo veld Alle leeftijden
Terug van weggeweest: Aandacht voor elkaar en ondertussen genieten van een heerlijke maaltijd en het echte Pika gevoel ervaren. Eet gezellig mee. Let op: deelname is alleen mogelijk bij opgave vooraf.
Zondag 18:15 18:30 Uitzending journaal Convo Alle leeftijden
Het gemaakte journaal over het PiKa festival wordt uitgezonden. Wil jij weten wat er allemaal gebeurd is vandaag op het kamp, kom dan zeker kijken!
Zondag 18:30 19:30 Bout Big Piccolo Alle leeftijden
Wat kan Bout Big in de poppenkast na 100 jaar Nivon nog toevoegen aan de feestvreugde? Een eeuwfeest voor een vereniging is toch geen poppenspel? Of wel. Bout komt sinds 1982 al naar de Nivon Pinksterkampen of zoals we dat in deze tijd noemen: “het Pika Festival”. Ook dit jaar staat als het weer het toelaat de kast met het gordijntje weer in het zonnetje. Ook dit jaar moet iedereen weer haasten met eten want zeker dit jaar is er veel te vieren. Bout wil er zijn voor groot en klein en Bout mocht al bijna 42 jaar bij veel gezinnen in het Nivon iets te vertellen hebben samen met de andere figuren zoals Poesie, Truus Decibel, Erik. Er zijn kinderen opgegroeid na de eerste keer die nu hun eigen kinderen meenemen. Voor Bout is dat spannend maar ook thuis komen. Hij heeft plannen gemaakt waar ik nog niets over mag zeggen. Misschien wel omdat zijn plannen niet altijd uitkomen. Zijn motto is in ieder geval: ”Op naar het licht voor de komende 100 jaar.”
Zondag 19:30 21:00 NivonJong Borrel Kapschuur Alle leeftijden
Kom je gezellig drankjes doen met NivonJong samen? Leer elkaar kennen, of klets gezellig verder waar je eerder het weekend begonnen bent!
Zondag 19:30 20:30 Kletsen met de Commissie Deel Alle leeftijden
Zoals elk jaar kun je de PiKa Festival-commissie opzoeken voor een praatje. Heb je ideeën voor volgend jaar, wil je een workshop geven of wil je zelfs in de commissie? Kom dan vooral gezellig langs!
Zondag 20:30 21:00 Marie Koet Convo 16+
Marie Koet, door de Volkskrant uitgeroepen tot één van de comedy-talenten van 2024, is sinds
2022 verbonden aan Comedyclub Haug. Ze studeerde cum laude af in de filosofie, waarna ze zich helemaal op comedy is gaan storten.

Ze stond in 2023 op Lowlands met een solovoorstelling en speelde al dubbelprogramma’s met onder anderen Kim Schuddeboom en Daniël Arends.

Dagblad Trouw noemde haar ‘een koningin van de zelfspot’.
Naast het podium schreef Marie teksten voor De Speld en het satirische tv- programma Plakshot.

Zondag 21:00 21:30 Felix van den Berg Convo 16+
Felix van den Berg (Nijmegen, 1992). Psycholoog overdag, ‘s avonds comedian. Een combinatie die veel vragen oplevert zoals: ‘denk je dat ik ADHD heb?’ en ‘heb je nog een goeie grap?’ Nee en nee.

De hele dag houdt Felix zich bezig met wat er in andermans hoofd afspeelt, en in 2016 besloot Felix op het podium te gaan delen wat er in het zijne speelt en met succes: sinds 2021 is hij aangesloten bij Club Haug en speelt hij regelmatig het dak van deze club eraf. Deze import Rotterdammer is hét bewijs dat psychologen net zo of misschien wel gekker zijn dan de mensen die ze behandelen. Met zijn zachtaardige venijn en snelle improvisatievermogen heeft hij de lachers op zijn hand.

Dit leidde tot meerdere finaleplekken van comedywedstrijden en cabaretfestivals:
Finalist Groninger Studenten Cabaretfestival 2020.
Finalist Amsterdams Studenten Cabaretfestival 2019
Finalist Comedy Talent Award 2018

De jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival zei in hun rapport:
“Felix is een stand-upcomedian met gevatte oneliners en een prettige, rustige
podiumverschijning. Een echte droogkomiek, die alledaagse situaties scherp en herkenbaar weet neer te zetten. Erg
grappig vond de jury zijn imitaties.”

Zondag 21:45 00:00 Afterbeat Club Convo Alle leeftijden
We sluiten onze laatste swingend avond af met Afterbeat Club: de gezelligste Ska coverband van Nederland!  De Afterbeat Club bestaat uit een groep getalenteerde muzikanten, waarmee zij een ongeëvenaarde dosis energie en muzikaal vakmanschap het podium op brengen!
Stel je een muzikale reis voor waarin de opzwepende ska-ritmes, de iconische hoedjes en onmiskenbare Britse humor samenkomen. Tel daar een aantal decibel bij op en je kunt niet meer stil blijven staan! Voel de energie opkomen terwijl ze hits van onder andere Madness en The Specials spelen, van “One Step Beyond” tot “Monkey Man”. Zelfs achterin de convo kun je niet meer stil blijven staan!
Zondag 22:00 00:00 Silent Disco Bos 16+
Zingen, dansen & sjansen mét een koptelefoon op. Zien we jou op de dansvloer met onze super toffe Silent Disco? Dans en zing op de laatste avond samen met NivonJong het weekend uit onder een mooie sterrenhemel!
Zondag 09:00 18:00 Springkussen Convo veld 2+
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar weer in de buurt van de Convo zodat de kinderen lekker kunnen springen, terwijl er ook een oogje in het zeil gehouden wordt.
Zondag 09:00 21:00 Kleurtafel Convo 2+
Leef je dit jaar uit op onze Kleurtafel: een speciale tafel met kleurboeken, papier en genoeg kleurtjes om de hele dag je creativiteit op papier los te laten!
Maandag 09:00 10:00 Brak ontbijt Theatrico 16+
Kom op maandagochtend gezellig brak ontbijten met NivonJong! Dan kijken we samen terug op het weekend en kunnen we misschien wat anti-kater-tips van elkaar leren!
Maandag 10:00 10:30 Volwassen yoga Theatrico 16+
Kom je ook dit jaar weer gezellig meedoen met Melanie? Doe je mee met haar morning yoga op zondag en maandag! Pak je nog wat extra rust, of gebruik je de yoga juist als een oppepper om je dag fris te beginnen? De keuze is aan jou! Zelf meenemen: een handdoek of (yoga)matje.
Maandag 10:00 13:00 Ruilspel Buiten 2+
Wat nou als je kon beginnen met iets heel kleins en dit zonder geld kom omzetten in iets mooiers of groters? Begin met een theezakje dat je kan ophalen bij de Convo, de camping is je speelveld. Probeer het zakje te ruilen voor iets mooiers en ruil zo verder door. Waarmee eindig jij?
Maandag 12:00 13:00 Afsluiting Convo Alle leeftijden
Tijd voor afscheid. Maar niet zonder de prijsuitrijkingen en zingen! Natuurlijk sluiten we dit jaar ook weer zingend met Dubravka én de Internationale het weekend uit!
Maandag 13:00 14:00 Gezamenlijk opruimen Convo Alle leeftijden
Dit spreekt voor zich! Als iedereen zijn/haa/hunr eigen spulletjes goed opruimt,  plus een beetje extra , dan laten we het Hallse Hull weer picobello in orde achter!