Spelen
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Muziek
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Actief
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Ontmoeten
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Zingen
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Knus
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!
Creatief
op het PiKa festival
Kom ook van 3 tot en met 6 juni
Meld je nu aan!

Zondag

09:00 – 10:00 Circus doe je zelf Theatrico 2 tot 12
Wie wil er nou niet een circusartiest zijn? Tijdens ‘circus doe je zelf’ is er de mogelijkheid om onder begeleiding kennis te maken met de verschillende materialen van het circus.
09:00 – 18:00 Springkussen Buiten 2 tot 12
Geen Pinksterkamp zonder springkussen. Ook dit jaar staat die weer in de buurt van de Convo, zodat de kinderen lekker kunnen springen als papa en mama staan te kletsen.
09:30 – 10:30 Brak ontbijt Jongeren veld 18 tot 30
Tot in de late uurtjes gedanst op zaterdagavond? Kom zondagochtend met NivonJong genieten van een gezellig brak vega ontbijtje! Een mooi moment om rustig wakker te worden en bij te kletsen.
10:00 – 12:00 Vogelhuisjes timmeren Lebbink 6 tot 12
Ook dit jaar de succesvolle workshop van de timmerclub. Je kunt kiezen tussen een vogelhuisje timmeren of een vogel figuurzagen en beschilderen met mooie kleuren. Voordat we beginnen doen we eerst een leuk interactief praatje met elkaar over het belang van vogels, de natuur en biodiversiteit. Omdat het Pinksteren is pakken we uit met 1 eenvoudige extra mogelijkheid voor oudere kinderen > 11 jaar; die kunnen naar eigen idee met resthout materiaal aan de slag en zelf een eenvoudig object maken. Zolang het maar met de natuur of duurzaamheid heeft te maken! Kinderen en ook papa’s, mama’s, oma’s en opa’s zijn van harte welkom.
10:00 – 11:00 Workshop: Krachtstok beschilderen Kapschuur 21+
Anja nodigt jullie allemaal uit om bij je eigen krachtstok te beschilderen. Breng een mooie stok mee naar PiKa ter grote van een wandelstok. Tijdens de workshop ga je creatief helemaal los. Je beschildert de stok met voor jouw krachtige symbolen. De stok geeft je houvast, plezier en steun op momenten dat jij dat goed kan gebruiken.
10:00 – 15:00 Volleybal toernooi Volleybal velden AL
Sla jij graag een balletje en vindt jij het lekker om een beetje actief bezig te zijn? Vanaf 12.00 uur kan jij met je team mee doen aan het volleybal-toernooi. Zorg dat je 4 tot 6 spelers hebt en verzin een goede naam voor jullie team. Aanmelden met je team kan bij de Hooiberg. Ben je vergeten om jezelf aan te melden en wil je wel graag mee doen, kom dan om 10.00 uur naar het volleybalveld. Dan delen we je alsnog in.
10:15 – 11:45 Zingen met Dubravka Convo 21+
Een PiKa zònder Dubravka is als een lente zonder lammetjes of een zoutvaatje zonder peper; raar en niet compleet. Ook dit jaar kan je  op verschillende momenten zingen met Dubravka. Er is ‘gewoon’ zingen met Dubravka en zingen met ‘het rode boekje’.
11:00 – 12:00 Op de koffie bij het Centraal Bestuur Piccolo 21+
Drink een kopje koffie met de leden van het Centraal Bestuur (CB). Je bent welkom op zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur bij de Piccolo. Wat vind je van het Nivon? Wat kan er beter, leuker, anders? Heb je goede ideeën en wensen, of kritische opmerkingen, of ben je tevreden en wil je alleen even kennismaken en een complimentje geven? De CB-leden gaan graag met je in gesprek.
11:00 – 12:00 Yoga Kapschuur 18 tot 30
Voor alle inspiratieboosts doe je mee met onze Sunday morning yoga! Ga met ons back to the basics en kom tot rust met een fijne yogales. Zelf een handdoek/matje meenemen.
11:15 – 11:45 Circus voorstelling: Lichtpuntjes Theatrico AL
Ook dit jaar is circus Poehaa weer van de partij. Op zondagmiddag: de voorstelling “Lichtpuntjes”.  In deze voorstelling creëren de jonge circusartiesten (12-19) met en zonder beperking verschillende lichtpuntjes voor het hooggeëerde publiek.  Komt allen kijken!
11:30 – 12:30 Workshop: Fotografie met je telefoon Lebbink AL
Wist je dat je met je telefoon ook erg mooie foto’s kunt maken? Samen gaan we ontdekken wat voor leuke beelden je allemaal wel niet kan maken! Kom en doe lekker mee voor een rondje over de camping.
12:00 – 13:00 Anansi verhalen Convo AL
Winston, gekleed in een exotisch Afrikaan gewaad, komt verhalen vertellen. Verhalen over Anansi. winston is een verhalenverteller én entertainer. Zijn voorstellingen zijn altijd 100% interactief. Met zijn expressieve wijze van vertellen weet hij iedereen, groot of klein,  aan zijn lippen te kluisteren. Hij combineert het vertellen van een Anansi-verhaal met het zelf meespelen door het publiek. Het publiek wordt namelijk in gelegenheid gesteld om de dieren uit het verhaal in hun respectievelijke rollen na te spelen.
12:00 – 13:00 Breicafé Lebbink 21+
Handwerken is leuk. Ssamen handwerken nog leuker! Neem je eigen haak/breiproject mee of zet met de door ons beschikbaar gestelde materialen een nieuw projectje op. We hebben diverse 1 uursprojecten voor je klaar liggen. Nog nooit een brei- of haaknaald vast gehouden maar gedreven om het te leren? Tijdens het brei- en haakcafé kan je meekijken met de kenners en zelf proberen een beginnetje te maken! Ook als je gister een start hebt gemaakt met je miniatuur sok kan je aansluiten, hoewel deze activiteit voornamelijk is gericht op ‘samen, zelf doen’ kan er links- en rechts wel een handje worden geholpen.
12:00 – 12:15 City of Hope: Dubravka zingt 2 Bosnische liederen ABK huis 21+
Het NIVON is al heel lang een onderdeel van het NFI (Naturefriend International). Door de coronapandemie viel de voorgenomen viering van de Internationale Natuurvriendendag in 2020 bij ons uit, maar in 2021 legde het Centraal Bestuur van het Nivon zich al vroeg vast op het thema Solidariteit. Als richtpunt voor een solidariteitsactie werd het initiatief Srebrenica City of Hope gekozen. De Bosnische Natuurvrienden, onder aanvoering van Irvin Mujcic, hopen met de realisatie van een duurzame Natuurvriendenaccommodatie ter plekke, jonge reizigers te stimuleren naar Srebrenica te komen met de intentie daarmee het verdriet vanwege het bloedbad in 1995 te overwinnen, door nieuw perspectief te bieden voor de Bosnische gemeenschap in Srebrenica. Binnen het NIVON werd een crowdfunding actie opgestart en dat leverde ruim € 2.500,00 op voor het project CITY OF HOPE. In dat kader werd er op 28 september 2021 bij het ABK-huis een treurberk geplant. Helaas kon onze Bosnische Dubravka daarbij niet aanwezig zijn. En zoals bekend organiseert zij al vele jaren met veel enthousiasme tijdens het Pika-festival de workshop “zingen met Dubravka”. Om nogmaals aandacht te vragen voor dat bijzondere project in Bosnië zal Dubravka een kort optreden verzorgen bij de treurberk. Han Verschuur zal iets vertellen over het project en Dubravka omlijst dat met een muzikale bijdrage op de accordeon. Kom kijken en luisteren.
12:30 – 13:00 Zeepbaan buiten 6 tot 12
Spetter spatter spater wie ligt er graag in het water? Neem je opblaaskrokodil, giraf of eenhoorn mee en glijd zo ver mogelijk over de zeepbaan!
13:00 – 14:00 Yoga Piccolo 18 tot 30
Voor alle inspiratieboosts doe je mee met onze Sunday morning yoga! Ga met ons back to the basics en kom tot rust met een fijne yogales. Zelf een handdoek/matje meenemen.
13:00 – 14:00 Dabke dans Kapschuur 21+
Dabke is een sociale dans uit het Midden-Oosten (Libanon, Syrië, Palestina, Irak) die je nooit alleen danst. Het is een traditionele cirkeldans die wordt gedanst tijdens een feest, verjaardag, huwelijk of gewoon omdat de juiste muziek wordt gespeeld. Mensen springen op, vormen een cirkel en dansen samen op het ritme die de dabke met zich meebrengt. Samen dansen heeft iets magisch en brengt mensen van alle leeftijden en nationaliteiten samen. In deze workshop leert het team van Dreaming of Syria (die ‘Dabke Nights’ door heel Nederland organiseren) je de basisbeginselen van de Dabke. Danservaring niet vereist en iedereen kan meedoen.
13:00 – 14:00 Zeepbaan Buiten AL
Natuurlijk is de zeepbaan niet alleen leuk voor kleintjes maar ook voor oudere PiKa-gangers. Trek allemaal je zwemkleding aan en kijk maar eens wie het eind van de baan kan halen. Enne: je krijgt natuurlijk bonuspunten voor de extra trucjes die jij onderweg uithaalt!
13:30 – 14:30 Zonne- autootje maken Theatrico 10 to 15
Wat is er leuker dan zelf iets in elkaar zetten wat ook nog echt kan rijden. We gaan aan de hand van een beschrijving en onder begeleiding een zelfrijdend autootje in elkaar zetten die rijdt op zonne energie. Hopelijk is er genoeg zon en kan er lekker geraced worden. Het aantal autootjes is beperkt dus inschrijven (bij de deel) is verplicht.
14:00 – 16:00 Kleinkunst: Ooit Mooi Geweest, Phillip Kroonenberg Convo AL
Philip Kroonenberg, Aad van Pijlen en Sjoerd van Bommel leveren met z’n drieën vette grooves en mooie liedjes. Het is de combinatie van het melodieuze en unieke basgitaarspel van Aad, de wonderbaarlijke creativiteit en meeslependheid van de ritmes van Sjoerd en de liedjes van Philip met zijn met de blote hand bespeelde acoustische gitaar en 5-snarige ukelele, zijn grofkorrelige stemgeluid en een klein beetje mondharmonica. De samenwerking tussen Aad en Philip begon in 1977. Die met Sjoerd in 1997. Ze spelen alleen eigen werk. Liedjes die ontstaan zijn in de afgelopen 45 jaar. Elke week komen ze samen om al dat repertoire levend te houden en als dan de staldeuren opengaan om ze voor publiek ten gehore te kunnen brengen zijn de heren weer 14. Geen houwen aan.
14:00 – 16:00 Vogelhuisjes timmeren Piccolo AL
Ook dit jaar de succesvolle workshop van de timmerclub. Je kunt kiezen tussen een vogelhuisje timmeren of een vogel figuurzagen en beschilderen met mooie kleuren. Voordat we beginnen doen we eerst een leuk interactief praatje met elkaar over het belang van vogels, de natuur en biodiversiteit. Omdat het Pinksteren is pakken we uit met 1 eenvoudige extra mogelijkheid voor oudere kinderen > 11 jaar; die kunnen naar eigen idee met resthout materiaal aan de slag en zelf een eenvoudig object maken. Zolang het maar met de natuur of duurzaamheid heeft te maken! Kinderen en ook papa’s, mama’s, oma’s en opa’s zijn van harte welkom.
14:00 – 15:00 Journaal maken Lebbink 6 tot 12
Dit jaar gaan we ook weer een Pika journaal maken onder leiding van Michiel Bos. Wat gebeurt er allemaal op een dag van het Pika? Vind jij het leuk om dit vast te leggen op de camera en in de avond te laten zien? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou.
15:00 – 16:00 Schminken Theatrico 2 tot 12
Heb jij altijd al eens een tijger, piraat of een vlinder willen zijn? Je kan je vandaag laten schminken als (bijna!) alles wat je kan bedenken!
15:00 – 16:00 Vilten Lebbink 21+
Engeltje vilten: Droogvilten, met een naald en wol. Je maakt een lijfje en vleugels en zet alles aan elkaar met een naald. We gebruiken geen water.
16:00 – 17:00 Kleurtjesspel Lebbink 6 tot 20
Rennen, schmink, en vies worden zijn de woorden die dit spel het best omschrijven. Het doel is om zoveel mogelijk kleurtjes te verzamelen, zonder dat deze uitgevaagd worden door het ‘grijze monster’. Deze houdt namelijk niet van kleur, en doet er alles aan om iedereen zo saai mogelijk te houden!
16:30 – 17:30 PiKa spreekuur Convo AL
Zoals elk jaar kun je de PiKa Festiva- commissie opzoeken voor een praatje. Misschien heb je ideeën voor volgend jaar, wil je een workshop geven of wil je zelfs in de commissie ! Je kunt ons altijd even aanschieten.
16:30 – 17:30 Muziekplezier voor iedereen Lebbink AL
Geen muzikale ervaring nodig; ook leuk als je het wel hebt. We maken muziek in een groep met één-toons-fluiten, ritme-instrumenten, bamboeklarinet en ukelele. Laat je verrassen door de mogelijkheden en het plezier met muziek.
16:30 – 17:30 Bordspellen Kapschuur 12+
Altijd al geïnteresseerd geweest in moderne bordspellen, maar nooit de kans gehad om ze te spelen? Of hou je niet van spelregels lezen en krijg je liever een spel kant en klaar uitgelegd? Kom dan naar deze workshop. Er zullen verschillende spellen klaar liggen; Niet moeilijk, binnen een paar minuten  uitgelegd, dus je speelt ze zo weg!
18:30 – 19:30 Bout big Convo AL
De poppenkast van Bout Big kan hopelijk weer buiten in de zon staan op een tijd die te vroeg is als je denkt dat je moet eten en die te laat is als je eigenlijk al naar bed moet. Na twee jaar alleen maar online PiKa te kunnen vieren zijn de poppen er graag weer allemaal bij: Poesie, Eric, Bout, Truus Decibel, Janus enz. Als ze geen tijd hebben om mee te spelen dan luisteren ze achter de schermen mee. De speler en zijn poppen vinden het fijn om er weer live bij te zijn. Na afloop mag je met Poesie en Koos weer op de foto. Maar geef elkaar dan wel de ruimte.
19:30 – 20:00 Journaal presenteren Convo AL
Zoals elk jaar hebben de kinderen een journaal gemaakt met mooie en leuke reportages over wat er vandaag op PiKa allemaal gebeurd is.  Het journaal is te zien op het scherm in de Convo
20:00 – 21:00 Cabaret: PIEPSCHUIM Convo AL
Een voorstelling over ons klimaat. Oké, we gaan er allemaal aan. Wat nu?! We gaan de verkeerde kant op. En met steeds grotere snelheid. Alle redelijke grenzen zijn we gepasseerd en nu begint ook de motor nog eens gevaarlijk warm te worden. “Buiten de Lijntjes” is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan u zult huilen van het lachen, en lachen van het huilen, én een sprankje hoop. Misschien. De voorstelling is gemaakt in samenwerking met journalisten, dwarsdenkers, activisten en klimaatwetenschappers. Buiten de Lijntjes biedt een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim.
22:00 – 23:30 Band:OMG Convo AL
Al ruim 20 jaar speelt OMG Coverband op podia en festivals in Dordrecht en omstreken en natuurlijk op PiKa! Memorabel zijn de vele optredens in de convo waarbij het tentdak eraf ging.  Een optreden van OMG is altijd een verrassing; Nederlandstalige pop vanaf de 80-ties tot gisteren overgoten met de kenmerkende OMG-saus. Een Engelstalige popset of een Doe Maar meezing feest. Het kan allemaal! De 10-koppige formatie, inclusief de blazerssectie “Happy Horns”,  mixt gillende solo’s en af en toe een gevoelige snaar tot een gig vol plezier en herkenning. Stilstaan is geen optie, meezingen valt niet te vermijden!
X